20.7.09

Lazanje od piletine

Malo drugačije lazanjice, sa "lakšim " mesom i povrćem. Sastojci: -25 dkg pilećih prsa ; -2 veće rajčice ; -2 paprike ; -1 paket svježih kora za lazanje ; -6 dcl mlijeka ; -malo brašna ; -malo margarina ; -cca 15 dkg sira za ribanje (gouda ili sl.) ; MESO: Na luku popržiti pileća prsa izrezana na kockice, dodati sitno narezanu rajčicu i papriku. Posoliti , popapriti i dinstati cca 15-tak minuta. KORE: Svježe kore za lazanje staviti u kipuću vodu i pustiti da omekšaju cca 1 minutu. SIR: Izribati BEŠAMEL UMAK: Rastopiti žlicu maslaca i na to staviti kuhati cca 6 dcl mlijeka, od toga 1 dcl odvojiti i umiještai brašna dok se ne dobije smjesa gustoće smjese za palačinke. Kada mlijeko uzavrije polako sa pjenačom umješati mješavinu mlijeka i brašna i kuhati na laganoj vatri uz mješanje dok se smjesa ne zgusne. Popapriti i posoliti. SLAGANJE LAZANJA: – kora – meso i povrće pa preko mesa malo bešamela – kora – naribani sir i preko sira malo bešamela – kora – meso i povrće pa preko mesa malo bešamela – kora – naribani sir i preko sira obilnije zaliti bešamelom Peći u pećnici na 180 C cca 20-tak minuta. DOBAR TEK :)

Broj komentara: 6:

  1. super su! ako koristiš svježe kore, drugi put probaj bez kuhanja...ja obično sama radim kore i ne kuham ih, a svejedno budu mekane i fino se skuhaju :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Slazem se sa Monchi,odlican recept!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan recept, nešto laganije za promjenu!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala cure

    @ Monika- spremam se i ja već neko vrijeme napraviti kore sama. Morati ću se odvažiti napokon :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako lijepo skombinirano! :)
    Inače napravati vlastito tijesto nije nikakav problem samo trebaš dobru mašinicu za valjanje! ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. fino zvuči,probala sam razne ,sa 4 vrste sira,bolognese,sa gljivama..zvuči prefino s piletinom..

    OdgovoriIzbriši