20.7.09
Lazanje od piletine
Malo drugačije lazanjice, sa "lakšim " mesom i povrćem.
Sastojci:
-25 dkg pilećih prsa ;
-2 veće rajčice ;
-2 paprike ;
-1 paket svježih kora za lazanje ;
-6 dcl mlijeka ;
-malo brašna ;
-malo margarina ;
-cca 15 dkg sira za ribanje (gouda ili sl.) ;
MESO:
Na luku popržiti pileća prsa izrezana na kockice, dodati sitno narezanu rajčicu i papriku. Posoliti , popapriti i dinstati cca 15-tak minuta.
KORE:
Svježe kore za lazanje staviti u kipuću vodu i pustiti da omekšaju cca 1 minutu.
SIR:
Izribati
BEŠAMEL UMAK:
Rastopiti žlicu maslaca i na to staviti kuhati cca 6 dcl mlijeka, od toga 1 dcl odvojiti i umiještai brašna dok se ne dobije smjesa gustoće smjese za palačinke. Kada mlijeko uzavrije polako sa pjenačom umješati mješavinu mlijeka i brašna i kuhati na laganoj vatri uz mješanje dok se smjesa ne zgusne. Popapriti i posoliti.
SLAGANJE LAZANJA:
– kora – meso i povrće pa preko mesa malo bešamela
– kora – naribani sir i preko sira malo bešamela
– kora – meso i povrće pa preko mesa malo bešamela
– kora – naribani sir i preko sira obilnije zaliti bešamelom
Peći u pećnici na 180 C cca 20-tak minuta.
DOBAR TEK :)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
super su! ako koristiš svježe kore, drugi put probaj bez kuhanja...ja obično sama radim kore i ne kuham ih, a svejedno budu mekane i fino se skuhaju :)
OdgovoriIzbrišiSlazem se sa Monchi,odlican recept!
OdgovoriIzbrišiOdličan recept, nešto laganije za promjenu!
OdgovoriIzbrišiHvala cure
OdgovoriIzbriši@ Monika- spremam se i ja već neko vrijeme napraviti kore sama. Morati ću se odvažiti napokon :)
Jako lijepo skombinirano! :)
OdgovoriIzbrišiInače napravati vlastito tijesto nije nikakav problem samo trebaš dobru mašinicu za valjanje! ;)
fino zvuči,probala sam razne ,sa 4 vrste sira,bolognese,sa gljivama..zvuči prefino s piletinom..
OdgovoriIzbriši