8.7.09

Američke palačinke s borovnicama iliti Blueberry Pancakes

Od kad je Andrea stavila na blog recept za američke palačinke http://voce-povrce.blogspot.com/2009/06/americke-palacinke.html, nemam mira i stalno mi se motaju po glavi :)
Već sam i prije gledala ovaj recept i da si skratim tu muku razmišljanja o palačinkama , jučer sam ih odlučila napraviti napokon.
Original recept je sa stranice joy of baking :
Ja sam sve sastojke prepolovila i dobila sam na kraju samo dvije veće i jednu malu malu palačinkicu. Nikako da shvatim te američke mjere.
Stavila sam :
- 70 grama brašna;
- pola vrećice praška za pecivo;
- malo soli;
- 1 žlicu šećera ;
- 1 manje jaje;
- 1,5 dcl mlijeka;
- margarin sam odrezala onako odokativno i rastopila i
- svježe borovnice
Svi suhi sastojci se pomiješaju u jednoj zdjeli, a u drugu zdjelu se umute jaja, rastopljeni maslac i mlijeko. Zatim se te dvije smjese povežu.
Peče se na zagrijanoj tavi kao i za naše palačinkice i borovnice se ubace cca pola minute nekon što se izlije smjesa. Nako 2-3 minute se palačika okrene i peče još cca 1 minutu.
Bilo je stvarno ukusno , ali mislim da je to više zbog borovnica. Sama smjesa za sebe bez nekog dodatka ne bi bila baš i nešto.
Ali glavno da je želja zadovoljena :)

2 komentara:

  1. I ja sam ih kod Andree zapazila,sigurno cu raditi po njenom receptu,kada su vidim tako odlicne!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hej drago mi je da sam te potakla na isprobavanje. I ove tvoje su jako privlačne, mogu mislit kako borovnice pašu u toj kombinaciji! :)

    OdgovoriIzbriši