9.7.09

Domaće je domaće

Inače je za izradu rezanaca zadužena moja mama, koja je nakon puno godina rada u zasluženoj penziji i uživa u privilegiji da cijelo ljeto provede na moru .
Zadnja zaliha koju je napravila je potrošena prije neki dan i morala sam staviti kupovne rezance u juhu. To mi jednostavno nije bilo to.
Ništa, telefon u ruke, halo mama , reci kako..
Super jednostavno. Treba samo jaja i brašno. Ovisi o količini koju se želi napraviti , stavlja se više jaja. Ja sam se odučila za prvi put za 2 jaja .
Znači, pomiješati jaja i brašno vilicom, pa nastaviti miješati rukom i dodavati brašno dok se ne dobije lijepa jednolična smjesa.
Razvaljati tijesto i pustiti ga da se osuši barem 2 sata. Nakon što se osuši , zarolati i rezati najtanje što možete (doboro, ovo ovisi kako tko voli, ja volim da su tanki). Nisam uspjela izrezati kirurški precizno kao moja mama, ali zadovoljna sam za prvi put.
Izrezane rezance staviti na stolnjak ili krpu i ostaviti da se osuše preko noći. Spremiti najbolje u škanicl ili neku zdjelu sa poklopcem.

Broj komentara: 5:

 1. Obožavam domaće rezance! Izvrsno!

  OdgovoriIzbriši
 2. I ja ih obozavam,svidja mi se recept!

  OdgovoriIzbriši
 3. Pa vi ste bas vrijedni!!! Ja uvijek kupujem (a nemam ni masinu za valjanje tijesta).

  OdgovoriIzbriši
 4. Obožavam raditi domaću tjesteninu, to mi dođe ko neka terapija. Svaki novi recept mi je dobrodošao tako da posmpremam i ovaj! :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Ja se sve spremam da jednom napravim domace rezance, al priznajem do sada nikad nisam... Al sto volim da ih jedem!! :)))

  OdgovoriIzbriši