9.9.09

FBI RUKAVICE: MUD CAKE

Čim sam vidjela Brankin recept za čokoladni mud cake (ima i za dvostruki mud cake, ali i ovo je za prvi puta dovoljno :) ) znala sam da će to biti prvi od recepata koji ću sigurno isprobati u okivru igre FBI RUKAVICE igru koju je pokrenula MAMAJAC

Ima kod Branke puno puno recepata koje bi htjela probat, nažalost vrijeme i nije baš na mojoj strani. Prvi je na listi bolognese umak i umak od paprike od neki dan.. Ako ne u ovo krugu igre , sigurno će doći na red uskoro.

Ali da se vratim na mud cake. Radila sam kako je Branka sve navela s mjericom 250 ml , i rezultat estetski nije bio ni blizu onome kakav je Brankin :(... Okus je doista bio fenomenalan, tako da nisam uspjela po danu niti napraviti fotografije , jer je sve planulo prvu večer. Gosti su bili oduševljeni.

Moj biskvit se nekako spustio- ne znam zašto. Palo mi je na pamet da možda treba malo praška za pecivo.. A ganche mi se nije stisnuo.. Možda malo više čokolade i manje vrhnja. S time da sam ja stavila slatko vrhnje, nadam se da sam dobro pogodila, budući da kod Branke piše samo vrhnje :).

U svakom slučaju iako ne baš lijepog izgleda, okusom nas je sve osvojio ovaj divan mud cake. Nadam se da će drugi puta izgledati kao sa Brankine slike :)).

Broj komentara: 10:

  1. Ostavila sam ti i recept za apple crumble kod mene:), kao i odgovor na pitanje (u postu), post se u ovom editorcicu izgleda ne mogu koristiti HTML oznake!

    OdgovoriIzbriši
  2. i ja sam bacila oko na taj mud cake... ma sve što ima čokolade, meni je savršeno... meni izgleda sasvim lijepo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga moja, ja stvarno ne znam sto se dogodilo :(
    Obicno kada nadjem neki recept sastojke mogu napisati onako kako pise i u knjizi, ali postupak uvijek objasnim doslovno onako kako radim.
    Praska za pecivo ti ne treba stavljati, u recept ide soda bikarbona tako da je prasak nepotreban.
    Jesi mozda za vrijeme pecenja otvarala pecnicu ??
    Da li si pekla sat i pol vremena na niskoj temperaturi?
    Mozda je to dugo vremena, ali zato je temperatura jako niska.
    Za ganache sam napisala vrhnje,
    cesto me cure od kuce zbune, da li je vrhnje za kuhanje ili za slag,
    iskreno ja razliku ne znam jer tamo ne zivim, a kada sam tamo i zivila nisam kuhala.
    Ja koristim vrhnje koje se prodaje pod imenom "thickened cream" i moze se koristiti i za kuhanje a i za slag...
    Ovo vrhnje ima 35% mlijecne masti
    zbunjena sam malo s tim :)
    U svakom slucaju, meni je drago da je kolac "nestao", to je najvaznije a to ti je i najbolja ocjena ;))
    Hvala ti i drago mi je da si ga isprobala ;))
    Pozdrav, Branka ;))

    OdgovoriIzbriši
  4. Evo dozvoli da se i ja umiješam u ovo raspravu. Dakle to šta Branka koristi je pravo slatko vrhnje, ne ono koje se kod nas prodaje u tetrapaku, već ono u čaši, s njim se može i kuhati i raditi šlag. Mislim da nisi pogrješila ako si koristila npr. dukatovo ili vindijino vrhnje za šlag jer je i to zapravo slatko vrhnje, oni ostali proizvodi (poput Hople) se rade od biljnih masnoća i to nije vrhnje već neka kemikalija.
    Kolač uopće ne izgleda loše, a stiskanje kolača i gancha dosta ovisi i o vrsti čokolade, najbolje je malo eksperimentirati dok ne vidiš koji ti je dobar omjer, ja radim 1:1,5 u korist čokolade! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sorry krivo sam napisala 1:1,5 u korist vrhnja. Znači na 100 g čokolade bi stavila 150 ml vrhnja.

    OdgovoriIzbriši
  6. Andrea, mislim da si u pravu za vrhnje,
    bas sam danas nazvala Monsoon i pitala je u vezi vrhnja kuci,
    ona mi je takodjer rekla da mora da je bilo vrhnje od biljnih masnoca u pitanju.
    Ne znam, sa takvim vrhnjem nisam nikada radila, a kao sto sam rekla ovo vrhnje sto ja koristim se moze koristiti i za slag i za kuhanje a i kao preljev bez da ga tucemo ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. nisam koristila biljno vrhnje to mi je grozno okusom :) baš slatko vrhnje sa masnoćom 36% čini mi se. bayer ili neki takav proizvoađač , to ima u svim dućanima, jer ovi naši mljekari ne proizvode slatko vrhnje nego samo ovo za šlag.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja sam se pripremila i ovo radim u nedjelju. Nadam se da ću biti zadovoljna rezultatom. Svidja mi se i tvoja varijanta! Ja stavljam ili to vrhnje u čašicama ili ono za šlag od vindije ili dukata. Biljno nikako ne!

    OdgovoriIzbriši
  9. ako je bila fina, uopce nije bitno kako izgleda....meni se bas svidja, doslovno je mud, onako socna i cokoladna!!!

    OdgovoriIzbriši
  10. I meni se bas svidja, tako kad je vlazna i kompaktna, kao crvsca krema. Naravno i original je super :)

    OdgovoriIzbriši