8.12.09

Brownies ... recimo ..




Naišla sam na recept za browniese koji su izgledaju tako predivno i nekako sočno .. Nedjelja popodne, gost na ručku koji obožava čokoladu i rekoh ajde da probam .

Potrebno je (ja sam radila pola od original recepta):


  • 30 g margarina


  • 128 g čokolade za kuhanje


  • šećera prema želji, ja sam stavila malo, jer ne volim kad je čokolada preslatka


  • malo esencije vanilije


  • 2 manja jaja, lagano zamućena


  • malo praška za pecivo (na vrh žličice)


  • malo soli


  • 1 žlica kakaa u prahu


  • 32 g brašna

Pećnicu treba zagrijat na 160 C . Čokoladu i margarin rastopila sam u mikrovalnoj kako i piše u receptu, prvo 1 minutu pa promiješala pa još 30 sekundi.

Dodala šećer i miješala sa čokoladom dok se nije sve sjedinilo. Nakon toga idu jaja i vanilija i dobro se sve promiješa.

U drugoj posudici pomiješala sam brašno, sol, prašak za pecivo, kakao i brašno. Sve to umiješala u čokoladnu smjesu.

U original receptu pečeno je u običnom protvanu, a ja sam dekoracije radi stavila u male posudice. ..Pekla kako piše 26 minuta i ........ šipak, ispalo niti malo onako sočno kao na slici.. Već je bilo prekasno da bi išla raditi nešto novo, tako da sam prije posluživanja zalila svaku posudicu sa mlijekom , natopila kolačić i zagrijala u mikrovalnoj, pa smo jeli toplo.

Okusom je bilo odlično, kako i ne bi.. šećer, margarin, čokolada--- milijon kalorija--- što ima ne valjati :)))).

Ne znam jel bi trebalo manje peći ili na manjoj temperaturi .. Uglavnom tražim novi recept za browniese..

Broj komentara: 9:

  1. Sviđaju mi se sastojci, zvuči jako fino..i sama već nekoliko dana planiram napraviti te Brownese..

    OdgovoriIzbriši
  2. Hmmmm, jedino što mi pada na pamet kao razglo zašto ti nisu bili sočni jest da si ih , budući si pekla u manjim posudama, trebala kraće peći, naime kad pečeš jedan veliki kolač duže treba da sa stranica pleha i površine kolača toplina i temperaura stignu do sredine kolača i isuše ga. U puno manjih posudica, tih površina je puno više, a na manju količinu smjese i prije se ugriju i počne vlaga isparavati......ako ti je okus ok., pokušaj ponovo, ali skrati vrijeme pečenja.
    A uprkos svemu tvoj brownie izgleda jako primamljivo!

    OdgovoriIzbriši
  3. meni izgleda slatko, a i ja bi pomislila isto što i Tadeja, da si ga predugo pekla. I baš si ga slatko ukrasila.

    OdgovoriIzbriši
  4. joj, super zvuce, a i izgledaju pogotovo u tim posudicama, odlicna ideja, i vjerujem da cu probati cim se zazelim malo uplaiti pecnicu:)))milsim da ne moras traziti novi recept,nego samo manje peci, kao sto su i cure rekle.

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlično izgledaju, a i točno je što kažeš da nema tu što biti loše. :)
    Odlična mi je ideja pečenja u malim posudama i to bi mogla usvojiti. :)

    Za ostale dileme su ti cure već napisale ono na što i ja sumnjam. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Oduševila me boja, tamna čokolada jest moj broj jedan kada se radi o slatkom ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Svidja mi se ova mini brownies ideja.Ja već mesecima trazim da kupim te male posudice trebaju mi za jedan recept.Verovatno je bio suvlji zbog malih činijica,tako sam ja jednom pekla sacher mafine ,bili su suvi.Medjutim drugi put sam ih pekla kraće i bili su extra!

    OdgovoriIzbriši
  8. kao što su ostali rekli, trebalo je smanjiti duljinu pečenja, ali glavno da si uspjela izvući situaciju i da su bili fini :) probala sam jedan recept za browniese od marthe stewart i nisu mi se baš svidjeli... nekako su bili preteški iako sam ja stvarno veliki ljubitelj čokolade :)

    OdgovoriIzbriši
  9. mmmmmm brownies su my type of cake - ja sam čokoholi i sve tamnosmeđe dolazi u obzir, a sto se tice browniesa njih je obicno bolje peci krace nego duze pa eto rjesenja problema :)

    OdgovoriIzbriši