7.10.09

Kronični nedostatak vremena i rižoto od šampinjona

Drage moje blogerice, ne znam kako vi, ali ja muku mučim preko tjedna sa jelom i ručkovima. Budući da prije 6,7 sati navečer ne dođem doma, svaki dan je borba što pojesti. Ponekad pojedem nešto toplo u gradu, pa navečer samo nešto malo gricnemo, ali moj najveći problem je što je moj želudac naučen na domaću hranu i par dana neurednog života vodi ravno u teške želučane tegobe. Tako da svejedno kad dođem doma moram nešto nabrinu skuhati. Nedjeljom najčešće napravim lončinu juhe za cijeli tjedan, tu i tamo neki saft, čušpajze i slična jela koja mogu onda dan dva držati u frižideru i podgrijati.
Jučer sam došla malo ranije, pa sam se odlučila za rižoto od šampinjona. Postoji 1000 načina kako ga napraviti, a uglavnom sreća je što je brzo gotovo i meni barem vrlo ukusno.
Luk sam prodinstala i na njega stavila čašu (2 dcl) integralne riže. Dinstala sam to cca 15-tak minuta i ubacila šampinjone (onaj jedan paket iz supermarketa ;) ) narezane na ploškice i zalila sa tri čaše juhe (koju sam sva sreća imala skuhanu). To je pravilo koje uvijek dobro pali za rižu, koliko se stavi riže , tri puta toliko vode ili druge tekućine da bude al dente.
Dinstatala sam sve zajedno dok tekućina nije isparila, malo posolila , pobiberila , dodala jednu žličicu margarina i voila fini ručak.
Kako se vi snalazite drage blogerice sa svakodnevnim ručkovima?

Broj komentara: 9:

  1. Rizoto svi obozavamo,posebno u kombinaciji sa sampinjonima,to je nesto sto kod nas uvek prolazi!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ekspres lonac je za mene spas!
    Rižota su divna stvar ali, moj muž ne bi pojeo gljive ni da umire od gladi. A ja volim sve!

    OdgovoriIzbriši
  3. svi volimo rizota, pogotovo s gljivama.iako imam dovoljno vremena za kuhanje, nekad muku mucim sto skuhati:)

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja volim rižoto. Ovo ti je brz i jednostavan ručak.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja obozavam ovaj rizoto...samo stavim i bijelo vino. Super ukus!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. uh uh, ja otkad sam počela raditi isto muku mučim s tim kako bih uravnotežila prehranu i probavu... valjda će sve doći na svoje... a ovakav rižoto se kod nas često nađe na meniju... fino, jednostavno i brzo gotovo :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Obožavam rižu s gljivama..a nedostatak vremena..svakodnevno se borim s njim...prebrz je ritam života i radi se do kasno ili do rano kako god..a sve ostalo!?..djeca,kuća...jednostavno ga nema..poveseliš se vikendu a ona i to proleti..

    OdgovoriIzbriši
  8. Ajme kad čitam Nadin komentar smrznem se od straha, ja nemam djecu pa jedva stižem sve. Bojim se i pomisliti što bi tek bilo kad bi imala djecu. Valjda i tu stvari funkcionirau na način da što imaš više obveza više si organiziran i više toga stigneš.
    Imam sreću pa radim dosta blizu kuće te mi do posla, u najgoroj gužvi, treba 20 minuta, doma sam najkasnije u 5. Ipak i to je prekasno dok ja obavim kupnju i skuham nešto jedemo tek oko 7, a to je kasno. Nemam naviku jesti na poslu, tek po koju voćku ili pecivo tako da i ja gledam skuhati nešto brzo i hranjivo tokom tjedna. Rižoti i tjestenina su najčešći izbor. Nasreću moj dragi isto kuha pa se izmjenjujemo tokom tijedna.
    Rižot od gljiva obožavam, mogla bi ga jesti par puta tjedno da neko ne traži meso svaki dan. :D :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja sam znala kuhati svaki dan nakon posla, dodđem doma oko pola šest i krenem. Ručak/večera je gotova oko sedam. Ponekad je to bilo nešto iz zamrzivača + nešto novo ali većinom su to brza jela poput safta od piletine i tjestenine i sl. Rižoto je isto tako fin i brz. Treba ti samo malo prakse, naučit češ se jako brzo kako i šta kuhati kada dođeš kući. Većina nas se jako loše hrani dok smo na poslu i zato mislim da je ovo jedini obrok u danu kada možemo pojesti nešto kvalitetno stoga nastojim uvijek nešta skuhati.

    OdgovoriIzbriši