Evo jedan super jednostavan i brzinski ručak.
Potrebno je:
- 1 žlica margarina
- malo maslinovog ulja
- sol, biber
- očišćene kozice
- pola cijeđenog limuna
- češnjak
- peršin
- tijestenina prema želji
Staviti kuhati tjesteninu.
Rastopiti maslac i dodati malo maslinovog ulja. Na to staviti 2- 3 sitno narezana režnja češnjaka. Malo prodinstati. Staviti kozice i pirjati cca 5-7 minuta. Maknuti s vatre, dodati iscijeđeni limun, peršin i umiješati tjesteninu.
I gotovo :)
o.k..sviđa mi se ,ja bi možda još dodala nekog umaka ili vrhnja za kuhanje..tipa okusa šampinjona ili parmezana...ali sviđa mi se i imam jedan sličan recept na svom blogu...
OdgovoriIzbrišiJako fino, slično sam i ja radila samo što sam dodala još malo bijelog vina ;)
OdgovoriIzbrišiVolim sve s plodovima mora, a u jednoj životnoj fazi sam jela samo integralnu tjesteninu koju također volim. Iako sam sad u fazi tjestenine od bijelog brašna ovaj umak ću svakako usvojiti. Ma odlični su ti gamberi s njima se zbilja puno toga da kombinirati! :)
OdgovoriIzbrišiInvitanti
OdgovoriIzbrišiSlično sam radila samo što sam ja koristila zelene rezance i dodala malo vrhnja za kuhanje. Inače jako volim plodove mora, s tjesteninom su još i više mljac!
OdgovoriIzbriši@ Nada- i ja inače radim sa dodacima, ali ovaj recept je iskopao moj kolega negdje sa interneta i uvjerio me da je sjajno. i stvarno je :) malo za promjenu
OdgovoriIzbriši@ Jubistacha- bi i ja dodala , ali ostala sam bez zaliha :P
@ Andrea- ja jedem sve draga Andrea, ali nekako preferiram sve tamne tjestenine. Kruh recimo nema šanse da pojedem bijeli , jedino kad stvarno umirem od gladi
@ angicock- grazie mille :)
@ Snježa- i to je inače moj način pripreme, ali evo malo za promjenu
meni je ovo super baš zato što je bez vrhnja... onako kozice u punom svjetlu i izražaju :) sviđa mi se :)
OdgovoriIzbrišiVolim ovakva jela, ja sam vise ljubiteljica biljnih masnoca (ulje), nego mlijecnih (puter i vrhnje) u slanim jelima!
OdgovoriIzbrišiobozavam ovo, jako fino!!!
OdgovoriIzbrišiFotka je prekrasna pojela bih ovaj ručak i da nisam gladna!
OdgovoriIzbrišiDa, slažem se, treba pokušati i bez umaka kojiput, iznenadi. Naime umaci prekriju i ublaže izvorni tek.
OdgovoriIzbrišiSviđa mi se recept.