18.10.09

Integralni rezanci sa kozicama

Evo jedan super jednostavan i brzinski ručak.
Potrebno je:
  • 1 žlica margarina
  • malo maslinovog ulja
  • sol, biber
  • očišćene kozice
  • pola cijeđenog limuna
  • češnjak
  • peršin
  • tijestenina prema želji

Staviti kuhati tjesteninu.

Rastopiti maslac i dodati malo maslinovog ulja. Na to staviti 2- 3 sitno narezana režnja češnjaka. Malo prodinstati. Staviti kozice i pirjati cca 5-7 minuta. Maknuti s vatre, dodati iscijeđeni limun, peršin i umiješati tjesteninu.

I gotovo :)

Broj komentara: 11:

  1. o.k..sviđa mi se ,ja bi možda još dodala nekog umaka ili vrhnja za kuhanje..tipa okusa šampinjona ili parmezana...ali sviđa mi se i imam jedan sličan recept na svom blogu...

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako fino, slično sam i ja radila samo što sam dodala još malo bijelog vina ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Volim sve s plodovima mora, a u jednoj životnoj fazi sam jela samo integralnu tjesteninu koju također volim. Iako sam sad u fazi tjestenine od bijelog brašna ovaj umak ću svakako usvojiti. Ma odlični su ti gamberi s njima se zbilja puno toga da kombinirati! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Slično sam radila samo što sam ja koristila zelene rezance i dodala malo vrhnja za kuhanje. Inače jako volim plodove mora, s tjesteninom su još i više mljac!

    OdgovoriIzbriši
  5. @ Nada- i ja inače radim sa dodacima, ali ovaj recept je iskopao moj kolega negdje sa interneta i uvjerio me da je sjajno. i stvarno je :) malo za promjenu

    @ Jubistacha- bi i ja dodala , ali ostala sam bez zaliha :P

    @ Andrea- ja jedem sve draga Andrea, ali nekako preferiram sve tamne tjestenine. Kruh recimo nema šanse da pojedem bijeli , jedino kad stvarno umirem od gladi

    @ angicock- grazie mille :)

    @ Snježa- i to je inače moj način pripreme, ali evo malo za promjenu

    OdgovoriIzbriši
  6. meni je ovo super baš zato što je bez vrhnja... onako kozice u punom svjetlu i izražaju :) sviđa mi se :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Volim ovakva jela, ja sam vise ljubiteljica biljnih masnoca (ulje), nego mlijecnih (puter i vrhnje) u slanim jelima!

    OdgovoriIzbriši
  8. Fotka je prekrasna pojela bih ovaj ručak i da nisam gladna!

    OdgovoriIzbriši
  9. Da, slažem se, treba pokušati i bez umaka kojiput, iznenadi. Naime umaci prekriju i ublaže izvorni tek.
    Sviđa mi se recept.

    OdgovoriIzbriši