17.10.09

Evo nama zime... bez jeseni :)

Već zadnjih nekoliko godina me fascinira kako se brzo izmjenjuju samo dva godišnja doba- zima i ljeto . Jedan dan si u majci kratkih rukava i sandalama, drugi dan u kaputu i čizmama. Nevjerovatno. A ja kroz godine napunila zavidnu kolekciju prijelaznih jakni :) Jednu lijepu bijelu kožnu, pa jednu lijepu crnu kožnu, pa dva balonera. A ono šipak :) Prošli tjedan kad je krenula hladnoća obukla ja ponosno svoj baloner i smrzla se. Drugi dan je već kaput bio u opticaju. I iz njega ću vjerovatno odmah skočiti u majcu kratkih rukava :)
Zadnja dva tjedna sam na novom radnom mjestu i moram se priviknuti osim na nagle promjene temperatura na novi radni tempo. Zadnji posao mi je bio blizu kuće, radila sam od 8-16, tako da sam imala vremena tu i tamo nešto i skuhati (uz muke kako to brzo pripraviti :) ). Sad radim u gradu , u centru , od 9-17 i to se uvijek još malo produži, tako da dođem doma tek oko 7 navečer. To je naravno povuklo za sobom i grozne prehrambene navike, nešto na brzinu u letu, pa sve nešto teško, polu junk food :) Nije da ja ne volim hamburgere, ćevape i ino, ali moj želudac se jednostavno nakon nekog vremena počne buniti ...
Jučer kad sam došla doma , tijelo je jednostavno vapilo za malo zdrave hrane :).. Otvorila sam frižider i našla malo mahuna, jedan mali kelj i još ostatka cherry rajčica iz bakinog vrta. Odlučila sam napraviti ovaj super jednostavni čušpajz.
Luk sam prodinstala i dodala svo povrće i prodinstala dok nije omekšalo. Zalila sam sa vodom i poklopila i pustila da se lagano krčka cca 30-tak minuta. Bilo mi je nekako prerjetko (malo sam previše vode stavila) i iako inače izbjegavam zaprške, malo sam stavila brzinske (zaprižila ulje i brašno i dodala u čušpajz). Na kraju sam ogulila 2 krumpira i narezala ih na sitne kockice .
Ne sjećam se kad sam zadnji puta pojela čušpajz sa takvim guštom :)

Broj komentara: 10:

  1. To radno vrijeme je uzas. Zapravo svako radno vrijeme je uzas:) Ja ne znam kako se prije zivjelo, ili je meni iz perspektive djeteta izgledalo bolje, ali moja mama je radila od 7-15 i u 15.20 najkasnije je bila kuci! To je bio zivot!!!
    Inace glede cuspajza, super je!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Teško mi je i zamisliti takvo radno vrijeme i ne znam sama kako bih se organizirala. Ja sam radila najveći dio svoga života od 7 - 15 i kuhala ručak odmah s vrata, tako da bismo najčešće već ručavali u 16 sati. Sada je drugačije jer kući dođem najdalje do 14 sati, muž radi do 15 i čim je on doma ručamo.
    Obožavamo ćušpajze. I stvarno je to hrana za ove hladne dane.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jelo je upravo tako fino za zagrijati se i okrijepiti u ove prerano zahladnjele dane. Ništa ljepše od tanjura zdravog kuhanog povrća i ćušpajza. Pravi "comfort food". Toplo, kiselkasto, krompirasto, mmmmm....
    A zima, volim pravu zimu u vrijeme kada joj je vrijeme, ali je sada baš uranila. I ništa od modiranja draga moja Andrea...Valja nama u tople "krpe". Ja razmišljam, ako u ponedjeljak ostane ovako hladno da mi kaput (bolje rečeno neki moderni kaputić) neće pomoći, morat ću se zbundati(u eko krznu).
    Ja sam odavno navikla da mi je večera ujedno i glavni obrok. Radim do 16.30, a produženo i do 17.30. Kući nisam nikad prije 18, pa samo da podgrijem ili odledim što je ranije skuhano treba mi pola sata. Treba se navići...

    OdgovoriIzbriši
  4. Varivo baš odlično izgleda,ja tako nešto rijetko kuham jer mi djeca to neće ni pomirišat,inače uživam u tome..A radno vrijeme!?..znam praktički si cijeli dan i svaki dan naposlu,ja radim turnuse,znači cijeli dan od 8 - 20h,idući dan idem u noćnu,ponovno od 20-08h u jutro,taj dan sam ni za što jer je na mom radnom mjestu burno i po danu i po noći i onda mi ostaje onaj jedan slobodan dan za sve,a imam dvoje malih limača..Tako je to i svetkom i petkom,i subotom i nedeljom...Razumijem te potpuno u kojoj si situaciji i nikad mi se nije sviđalo to evropsko radno vrijeme..Veliki pozdrav Andrejica!

    OdgovoriIzbriši
  5. ajme, ne mogu ni zamisliti kako ti je... otkako sam počela raditi, ništa ne stignem kuhati preko tjedna, a obično me nema doma nekih 6 sati ili čak manje... a ovakve ćušpajziće jako volim jer okrepljuju baš kad je najpotrebnije :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Uh, to radno vreme je bas bezveze, jos sad kako je kraci dan bukvalno nemas sanse za videla da se vratis kuci... Ja radim do 16h, i opet mi je dan kratak, ne stignem ni pola onoga sto bih htela :(
    Cuspajz je superiska :) I ja ovih dana sve nesto povrckasto spremam, silom prilika, a onda kad to i pojedem shvatim koliko je lepa i ukusna moze da bude kuhinja bez mesa.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja već godinama cvilim da bi radila najrađe od 7 - 15 ili čak od 6 - 14. :D :D
    Radim od 8 - 16 i kako sam ti već u nekom od prijašnjih postova komentirala ni ja ništa ne stignem. Dragi radi u smjenama pa kad je on doma preko dana on nešto skuha, no ipak većinu vremena jedemo prekasno. :(
    I ja volim ovakva jela, mogla bi živjeti samo na povrću i čokoladi. :) Jedini je problem moj dragi mesojed koji uz sve mora imati i komad mesa. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. @ merlose- da, prije se definitvno drugačije živjelo i čini mi se da vidim puno nostalgije oko sebe za tim starim vremenima :)

    @ snježa- da teško je, ali kad vidim nadin komentar i njeno radno vrijeme shvaćam da sam sretna


    @ nada- svaka čast drži se :)))). ja nemam pojma kako ću ukomponirati i djecu jednog dana u raspored. ali to valjda dođe samo od sebe:)

    @ cosmo- da ništa od modiranja :)))) ma budem se ja navikla samo da se ušaltam u raspored


    @ andrea- da, ja bi radila od 6-14 najrađe.. :)))).

    OdgovoriIzbriši
  9. joj, ja obozavam ovaj tvoj cuspajzic:)))

    OdgovoriIzbriši