20.4.09

Juhica je lijek

Nema dobrog ručka bez juhe, a juha nije juha ako nije domaća. Posebno paše nakon napornih izlazaka :) i dužih putovanja. Doista je jednostavna za napraviti . Ja sam je ovaj put radila od čistog komada junetine, koju onda iskoristim za glavno jelo sa restanim krumpirom i zelenom salatom. Obrok za lijek :)

Meni osobno odgovara malo posnija juha, tako da prvo meso iskuham dok ne pusti svu masnoću, prvu vodu bacim , pa ponovno ulijem hladnu vodu i narezani grincajg.

Poklopim i pustim ju barem 2 sata da se kuha. Pravilo je što se duže kuha to je bolja.

Lijepu žutu boju možete dobiti na dva načina. Prirodan način: luk se poprži na štednjaku na kolu za struju i doda u juhu. Neprirodan i moram priznati moj češči izbor je Vegeta.

Nema komentara:

Objavi komentar