29.4.09

Flavours of Modena, part 2.. Caffe Concerto

Na glavnom trgu Piazza Grande u Modeni nalazi se doista sjajan restoran / kafić / noćni klub CAFFE CONCERTO.
Naša večera je počela u 21:00 sat i već pred kraj večere muzika je postajala glasnija, atmosfera sve bolja i restoran sve puniji mladih ljudi željnih provoda.
Za predjelo smo jeli platu hladnih narezaka- tipično talijanski- pršut, mortadela i salama Felino, što zapravo označava mjesto iz kojeg salama dolazi, ali neki sudionici večere su se kunuli da se radi o mesu mačke ( he, he) ..što je neke naivce nagnalo da odjednom postanu vegeterijanci.
Drugi slijedi je bila pašta. Ravioli punjeni parmezanom sa umakom od aceta balsamica. Sjajno!

Ja sam nakon ovog jela već bila prejedena, a tek smo bili na pola.. Sljedeće jelo je bio biftek sa neizostavnim umakom od aceta balsamica.

Iako sam se kunula da ne mogu više zinuti :) kad je stigao desert--- bilo je nemoguće odoljeti. Topli čokoladni kolač na umaku od vanilije.. Grijeh totalni!

Prenajedeni ipak smo našli snage prošetati po gradu. Poznata ulica gdje se izlazi zove se Via dei Galluci. S obzirom na zabranu pušenja, svi stoje vani na ulici, uzimaju piće iz kafića i pubova i zabavljaju se vani. Ono što nas je fasciniralo da se piće daje u staklenim čašama, koje gosti odlože na ulicu kada popiju piće, a konobari za čas pokupe sve prazne čaše. Nismo vidjeli niti jednu razbijenu čašu.

Nema komentara:

Objavi komentar