16.1.10

Boje, boje , boje...


Kad sam razmišljala kako da napišem naziv recepta , sjetila sam se svoj dragog prijatelja koji je izvrstan zabavljač i uvijek nas do suza nasmijava sa svojim komentarima i forama. Jednom je tako imitirao Modnog mačka ili već nekog od drugih fashion gurua (kojih je btw u zadnjih par godina kao donijela neka poplava u Hrvatsku koliko ih je) , i prepričavao nam kako se ove zime nose BOJE BOJE BOJE!!. Teško ja tu mogu sad riječima vama ovdje prepričati kako je to bilo smiješno , ta faca koju je on složio i taj ton glasa, evo ja sad plačem od smijeha pišući to.

Ali nije taj fashion guru zapravo tako niti blesav , vani se do danas nije sunce pokazalo 20 dana, pa što nam preostaje nego se okružiti bojama da ubijemo to sivilo oko nas.

Nije baš sezona svježeg povrća, ali zahvaljujući raznim hipermarketima i hiper uvozu, sve nam je dostupno skoro cijele godine.

Pa evo ja predlažem za ovu zimu, ovo jelo, koje može biti i prilog i glavno jelo, kako kome paše :)).

Oguliti krumpir i narezati na sitne kockice. Paradajz cijeli izrezati na kockice . Isto tako i zelenu ili žutu papriku. Sve pomiješati u jednoj zdjeli, zaliti sa uljem, začiniti biberom , soli,  s malo bosiljka i mrvicu vegete i staviti peći u pečnici na papiru za pečenje. Treba cca 25-30 minuta.

Dobar tek...

I zapamtite : BOJE BOJE BOJE :)))))

Broj komentara: 14:

  1. Ovo je po meni jako fin prilog, malo mi ovdje ipak fali nešto, bar malo pancetice, da bi bilo glavno jelo. Inače odlično uz neko pečenje ili recimo Andreinu roladicu...

    OdgovoriIzbriši
  2. Koristim istu tehniku za borbu protiv zimskog sivila, boje boje boje. Krasan slogan.

    OdgovoriIzbriši
  3. sviđa mi se moda za ovu zimu :) jako volim ovakva šarena jela :)

    OdgovoriIzbriši
  4. i ja obozavam sarena jela, tako da je ovo pun pogodak za mene:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Slazem se sa tobom,sarena jela preporučujem i leti i zimi.

    OdgovoriIzbriši
  6. Dok sam po pitanju odijevanja poprilično tama kad je hrana u pitanju totalno sam u trendu i ja furam: boje, boje, boje. LOL
    Što se tiče modnog mačka (i ostalih) mogu se samo smijati. Čovječe, taj lik ima kolekciju torbi na kojoj bi mu pozavidjela svaka prosječna žena. E ako je to normalno onda stvarno...

    Nadam se da se stvari kod tebe vračaju u normalu i da je tata bolje. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Me like!!! A sto se tice modnog macka, nezaboravna mi je pjesma Zabranjenog pusenja "Modni Guru"- genijalno!
    http://www.youtube.com/watch?v=SAKPx4keOf8

    OdgovoriIzbriši
  8. e ja potpisujem sve ovo sto je andrea napisala - najcesce sam u crnom, ali na tanjuru volim vidjeti cijeli spektar duginih boja :) a ovo tvoje jelo je jednostano i sigurno ukusno. pozdrav tebi i modnom mačku ako čita :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Izvrstan prilog, još kada se sprema u pećnici: dobitna kombinacija. Nisam uvijek raspoložena za stajati uz špaher, miješati, dinstati, ... lijepa pećnica!
    Što se tiče mode Zimi volim crno, tamno ali ljeti, kad upekne + što svjetlije...
    Modni mačak... što ili tko je to... :))))

    OdgovoriIzbriši
  10. hvala svima ..

    a modni mačak heh to je duga priča. ali kako andrea kaže kolekcija torbi je više nego zavidna he he :))

    OdgovoriIzbriši
  11. Volim tvoj prilog u bojama. Često uzmem paprike u tri boje i napravim obični sataraš. Nije fora u okusu, isti je, ali BOJE, BOJE, BOJE... Zato volim i Benetton i njihove United Colors.
    Modni mačci, ajme!!! voljela bih imati jednog za prijatelja da mogu posuditi torbice od njih :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. Odlično!
    Volim boje, a tvog frenda sam si zamislila i uhvatio me smijeh na neviđeno! :))

    OdgovoriIzbriši
  13. i ja kažem boje, boje, boje, ...., u ovo zimsko vrijeme posebno dobro došle, a i u ljetno:). Odlično šareno jelo, sviđa mi se !
    A modni mačak....., haha, nasmijala sam se uvodnom dijelu, ..., nije ga problem zamisliti. Ali neka njega u njegovim torbama i bojama , mi ćemo uživati u ovima finima na tanjuru :)

    OdgovoriIzbriši