18.10.10

Cheescake u čaši


Oko cheesecake-a se znamo svi digla velika prašina kad se pojavio u Zagrebu u slastičarnici Torte i to.

Mislim da je taj recept bio definitivno MOST WANTED ikada na raznim forumima. Recept je probijen, svi imaju svoje verzije i svoje mišljenje.

Ja osobno obožavam cheesecake .. Sviđa mi se taj pjenasti okus. Inače volim sir u kolačima, a ovaj recept mi je bio pravo otkriće.

Na više stranica i blogova sam naišla na recepte za brze čizkejkove. Ovo je bila kombinacija sastojaka koji su me gledali iz frižidera.

Za 2 čaše:

Podloga:

  • 100 g integralnih keksiju
  • 30 g maslaca
  • 1 žlica smeđeg šećera
Zdrobiti kekse, rastopiti maslac i u kekse dodati rastopljeni maslac i žlicu šećera. Dobro promiješati i posložiti na dno čaše.

Staviti u frižider da se stisne.


Umak od malina

  • 400 g zamrznutih malina
  • sok 1 limuna
  • 2 žlice šećera
Otopiti maline i staviti ih posudu i zagrijati . Dodati šećer i sok limuna. Kuhati uz lagano miješanje dok se umak ne zgusne (cca 30-tak minuta).

Kad se ohladi umak staviti preko podloge od keksiju. Staviti u frižider da se stisne.

Krema od sira

  • 250 g ricotte
  • sok 1 limuna
  • 2 žlice šećera
Miješati mikserom dok ne postane lijepa prozračna kremica (cca 5 min).

Staviti preko umaka , par malina na vrh i VOILA.. čiz gotov :)




Broj komentara: 16:

  1. Je li cheesecake stvarno postao popularan kad se pojavio u toj slastičarni u Zg.? Nisam upućena u to, ali čini mi se da ta slastičarna nema baš puno godina staža (ili se varam? nisam se nikad interesirala kad je to otvoreno) - a znam da su ljudi oko mene opsjednuti tim cheesecakeovima već 20ak godina. Ja sam svoj prvi cheesecake probala početkom 90ih i zaključila sam da mi se, blago rečeno, uopće ne sviđa.
    Sve je stvar ukusa:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ova tvoja varijacija s keksima i malinama u čaši izgleda jako privlačno..I ja volim tu pjenastu notu cheesa..Slikice su predivne!

    OdgovoriIzbriši
  3. Nikad nisam probala Cheesecake iz "Torte i to", iako sam načula da je najbolji na svijetu haha.....ja sam ovih dana napravili prvi svoj receptić za cheesecake i odličan je ;) isto tako volim sir u kolačim i naravni sa voćem! Odlična je ova tvoja kombinacija i super ako neko dođe u goste!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Nikada ne idem u slastičarnice, a Zagrepčanima je sve jako dobro, što god to bilo. Zato sam sigurna da je ovaj tvoj cheesecake 100x bolji nego išta što može ponuditi ijedna slastičarna. Jedino me zbunjuje obrnuti red kod njega - kod cheesecakea ide podloga, pa krema od sira, a onda topping po izboru. Da li je ovo namjerno, slučajno ili su u toj slastičarnici napravili nešto što onda spada u deserte, ali ne cheesecake? Ovako je to kao da paradjaz sos nazoveš bechamel s paradajzima. Ili sam u krivu?

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlično izgleda! A tako brzo gotovo! Super!

    OdgovoriIzbriši
  6. Privlačna kreacija na temu, vizualno osvaja na prvi pogled!

    OdgovoriIzbriši
  7. @ Κάθαρσις - ovaj poredak je bila moja umjetnička sloboda. više mi se estetski sviđalo. oni nemaju gore u toj salstičarni takav čiz u čašama.

    @ Sanela- ne sjećam se ni ja koliko je otvorena, možda 5,6 godina. ja više ne idem gore iz prostog matematičkog razloga. komad torte 18,00 kn + kava 10,00 kn x 2 osobe = 56,00 kn.. pa ti vidi :)))))

    @ svima hvala na pohvalama :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam nesto preterano odusevljena čizkejkom,ustvari čini mi se da bi ova varijanta u časi barem za mene bila najbolja.Slatko malo....maline bih mozda mogla zameniti sa čim drugim...:)Svidja mi se!

    OdgovoriIzbriši
  9. ja sam ljubitelj cheesecakea i volim valjda svaki koji probam :), volim i onaj iz Torte i to, računica i kod mene ovako nekako izgleda i nije to zanemarivih 50-tak kuna ali kada mu ne mogu odoljeti i nema tu pomoći , srećom nisam često u blizini te slastičarnice :). Tvoja verzija u čaši mi se jako sviđa, pravi fini desert , preuzimam ideju i recept. I jako lijepo i efektno izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  10. Sviđa mi se čiz a i novi stil fotkanja...

    OdgovoriIzbriši
  11. ma odlično, jednostavno, a kad treba nešto na brzinu, ovo je pun pogodak.. meni polako dosadio onaj klasičan cheesecake, sad mi je na redu cheesecake sa bundevom, e to želim probat i nadam se uskoro ovih dana, baš sam nabavila gigantsku bundevu na tržnici.. :D

    OdgovoriIzbriši
  12. kako odlicna ideja! ja volim kad se podloga od keksiju dobro zapece u pecnici ali ova brzinska varijanta izgleda odlicno i vjerujem da je vrlo ukusna!

    OdgovoriIzbriši
  13. I ja obožavam cheesecake. Svaki mi je dobar ali taj iz Torte i to mi je savršen. Kao i ti i ja sam prestala ići tamo upravo zbog cijena, a i ne mogu pušti tamo pa mi kava nije nikakav užitak. :D :D
    Jako mi se sviđa ova tvoja kombinacija u čaši, jako elegantno izgleda, a kontrast boja na fotki je savršen. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Što ja mislim o cheeseu, pa i onom iz Torte i to, već je poznato, ali nisam nesklona ovakvim brzim i jednostavnim kreacijama. Baš naprotiv. I kako god ih mi nazvali, one dopuštaju da ih unutar te neke zadane forme, npr. cheese-pa štogod, prilagodimo vlastitom ukusu, a ionako je to najbitnije.
    Stvarno su ti fotke iz posta u post sve bolje i bolje! :)

    OdgovoriIzbriši