Od kad se otvorila TORTE I TO slastičarnica u Zagrebu, nema osobe koja ne priča o cheesecake-u i pokušava otkriti recept.
Svi se kunu da imaju original recept, ali evo ja dajem svoju verziju koja je doista ukusna i prilično slična originalu iz slastičarnice TORTE I TO.
Inače, u toj slastičarnici cheesecake je doista sjajan, ali nema do Newyorkških.. obavezno probati ako odete u New York.
Dakle, što je potrebno:
ZA TIJESTO:
- Integralni keksi- ja koristim PETITE BURE -integral - 1/2 pakiranja
- 2 velike žlice smeđeg šećera
- 100 grama margarina
Kekse izmrviti u multipraktiku, ako nemate , stavite ih u vrećice za zaleđivanje , omotajte krpom i istucite batom za meso.
Umiješati šećer i otopljeni maslac.
Sve dobro izmiješati i izliti u protvan ili kalup za tortu. Dobro rukom utisnuti na dno.
Peći na 150 C, 10 minuta.
Izvaditi i ohladiti
KREMA:
- 400 g sira (ja uvijek koristim ABC) , u original receptu je Philadelphia
- 2 jaja
- 3 velike žlice šećera bijelog
- 1 kiselo vrhnje
- sok 1 iscjeđenog limuna
Sastojci bi trebali biti na sobnoj temperaturi barem 2 sata. Sve dobro izmješati i preliti preko ohlađenih keksiju.
Protvan sa kolačima staviti u veći koji se do pola napuni vrućom vodom (parna kupelj) i peći tako na 125 C, 55 minuta.
Nakon 55 minuta, otvoriti vrata od pećnice na cca 1 minutu da izađe vruć zrak i nakon toga ostaviti kolač da se hladi u peći. Inače popuca.
Prije nego što se kolač do kraja ohladi, izmiksati 2 kisela vrhnja sa 1 vanili šećerom i preliti preko kolača.
Sve ohladiti do kraja.
Pokriti ga alu folijom i ostaviti preko noći u frižideru.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar