14.10.10

Pileća juha sa nudlsima



Kuhinja na kojoj sam odrasla je ajmo reći tradicionalno hrvatska sa  daškom "jugoslavenskog" utjecaja kuhinja ostalih zemalja bivše nam zemlje.. Pašta šuta, grah, punjene paprike, rizi bizi, sarma...

Tek od kad sam započela samostalan život počeo je i eksperiment sa "egzotičnim" kuhinjama i nekim novim namirnicama. Moja mama uvijek gleda sa dozom suzdržanosti začine poslagane u mojoj kuhinji.

Prva kuhinja koju smo "otkrili" bila je meksička i ona je vrlo zastupljena u na mom tjednom menu-u. U zadnje vrijeme krenula je moja opčinjenost orijentalnom kuhinjom (kineska, tajlandska, indijska) i polako se učim i sakupljam začine..

Ali tradicija je tradicija i ručak nije ručak bez juhe :). Ali ovo nije samo juha, ovo je zapravo kompletan obrok. Fin , topao i lagan.

Recept sam preuzela sa BBC GOOD FOOD stranice, uz neke sitnije preinake.

Sastojci za 2 osobe:

  • cca 20 dkg pilećih prsa
  • 1 l pilećeg temeljca ili kocke ( ja sam imala već skuhanu našu tradicionalnu juhicu koju sam upotrijebila)
  • Ledo kineska mješavina ,  1/2 vrećice
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica sjeckanog svježeg đumbira (ja nisam imala, pa sam stavila čajnu žličicu mljevenog)
  • 50 g kineskin nudlsa ( ima ih za kupiti u svim većim supermarketima)
  • 2 žlice soja umaka

 Priprema:

Juhu, đumbir narezani češnjak i piletinu narezanu na kockice  staviti u posudu i pustiti da zakipi. Kad zakipi smanjiti vatru , poklopiti i pustiti da se kuha 20-tak minuta.

Dodati povrće i soja umak i nudlse. Pustiti da se kuha još 5 minuta i gotovo.

Brz , fin i zdrav ručak je gotov.

Dobar tek!



 

Broj komentara: 14:

  1. Günaydın, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako dobra ideja za finu juhu. Obično ovako radim sve u woku, za kruti obrok, ali ovo je zbilja super - sada kada si ti to ovako prezentirala, pitam se gdje mi je bila pamet??!! Da se prije nisam dosjetila.

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga Andrea, kao da sam ja post napisala, pogotovo ono sa mamom i zacinima :)
    Supa je odlicna.

    OdgovoriIzbriši
  4. ja sam je pravila kao egg drop verziju i bila je fina. Malo susamovog ulja pre serviranja daje šmek svim njihovim jelima. Odlično!

    OdgovoriIzbriši
  5. Zvuci super....nisam bas sigurna da cu naci nudlse, al ako nadjem probacu juhicu...

    OdgovoriIzbriši
  6. Idealna juhica za mene! kupila sam si wok i jako mi se svidjela hrana pripremljena na kineski način... i baš tražim recept za ovakvu neku juhicu i sad sam ga našla! odmah spremam :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlicna juhica, po ovom hladnom vremenu tako fino ugreje...rucak mi nekako nije kompletan ako nema juhice.;))

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo izgleda totalno njam, morat ću probati te nudle ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Super juha! Od nedjelje bu snijega pa će dobro doći! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Što volim ovakva jela, pogotovo sada kada su vrućine prošle! Izvrsna ideja:))

    OdgovoriIzbriši
  11. Smejala sam se kad sam pročitala da nema obroka bez juhice, he, he. Tako je i kod mene. Moj muž je supu ranije jeo samo u restoranu (Ameri i nisu neki za domaće supe), a sad se duri kad nema supe na stolu!
    Ovakve supice, jednostavne i brze, su nezamenljive. Meni prija orijentalna kuhinja - puno povrća, manje mesa, brzo spremanje, ukusno... (najvažnije je skupiti sve začine, a posle je laganica).
    I moja mama je isto tako skeptična prema mojim začinima. Naučila sam već da joj ne donosim ništa što ne traži, jer uvek posle par nedelja sve špecije prosledim nekom drugom:)
    Drago mi je da si se vratila:)

    OdgovoriIzbriši
  12. Odlična juha ! Iako volim jela raznih stranih kuhinja nekako ih rijetko sama doma radim već obično ostavljam za isprobavanje u restoranima. Ovu juhicu bih mogla staviti na meni obzirom da je i kod mene pravilo da nema dana bez tople juhice :)
    Super si je napravila, jako dobro izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja volim kinesku kuhinju. Preciznije ono što mi pod pojmom kineske kuhinje jedemo. Mislim da je to sve prilično primjenjeno i izmjenjeno da zadovolji zapadnjačka nepca i ova juhica je odlična ideja! :)

    OdgovoriIzbriši