30.6.09

Mirjanine knedle

Ovaj post posvećujemo svojoj dragoj nažalost prerano preminuloj susjedi Mirjani koja nas je i naučila raditi ove knedle.

Za knedle ima puno recepata, i svatko ima neki svoj "trik" ili tajni sastojak, ali za mene su ove najbolje i najfinije na svijetu.

Staviti kuhati krumpir u vodu koja se samo malo posoli. Kad se krumpir skuha zdrobiti ga (kao za pire) i ostaviti da se ohladi . Kad se ohladi dodavati glatko brašno sve dok se ne dobije lijepo jednolično tijesto.

Uzeti malo tijesta , razvaljati ga među rukama i u sredinu staviti šljive ili koje god vam voće padne na pamet (može i sir s vrhnjem). Zatvoriti sve krajeve i među rukama oblikovati kugle te ih uvaljati u brašno.

Knedle staviti kuhati u kipuću vodu koja je blago posoljena i u koju stavimo kap ulja. Kuhati ih dok ne isplivaju na površinu.

Na tavi na ulju popržiti krušne mrvice i staviti kuhane knedle, te ih lagano prepeći.

Ja ih poslužujem uz kiselo vrhnje, netko ih zašećeri. U svakom slučaju uvijek su dobre :)

Dobar tek.

3 komentara:

  1. Jako volim knedle, a uglavnom ih radim kad i njoke. Odvojim dio tijesta i napravim knedle!
    Tvoje mi super izgledaju! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivno izgledaju,bas ih volim!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala cure drage..

    @ Vera- ne znam zašto ali na tvom blogu ne mogu komentirati. svaki put me izbaci. A kunem se... komentari su samo dobri :)))))))

    OdgovoriIzbriši