Rižoto od radiča talijanski je specijalitet. Radič svi najćešće koristimo za salatu, ali vjerujte biti ćete ugodno iznenađeni upotrijebite li ga za rižoto.
Recept po kojem je rađeno ovo jelo našla sam http://www.coolinarica.com/, ali ja sam ga malo modificirala.
Potrebni sastojci za 2 osobe:
Ulje
Luk
150 g riže
Juha ili temeljac
200 g crvenog radiča
Maslac
Papar
Narezati luk na sitno i zapržiti ga na ulju. Dodati rižu . Ja sam dodala smeđu rižu , jer mi je puno ukusnija, ali tko ne voli i sa bijelom rižom je ukusno.
Kratko propirjati rižu i dodati radič narezan na tanke trakice.
Zaliti sa juhom ili temeljcem. Ja sam posebno skuhala juhu od povrća dan prije koja mi je poslužila za zaljevanje. Ako nemate , može se napraviti i juha od povrtnih kocki.
Količina juhe mora biti 3 x više od količine riže. Sve zajedno promiješati i pustiti da se dinsta cca 20 minuta ili dok sva tekućina ne ispari.
Pred kraj popariti i dodati žličicu margarina.
Ovo jelo može biti samostalno ili kao prilog uz meso.
Evo ovo je moj prvi ulaz za igru AJME KOLIKO NAS JE http://kuvarigrice.blogspot.com/2008/11/ajme-koliko-nas-je-pravila.html.
Domaćica za ovaj mjesec je Cooketa:
Nisam baš oduševljena sa svojim slikama, ali imam loš aparat i tek učim.. Mlada sam :)
Dobar tek!
Jela sam to i znam da je izvrsno jelo.
OdgovoriIzbrišiZa slike ne brini, glavno da je ono na njima fino. S vremenom će fotke biti sve bolje i bolje, najvažnije ti je da imaš puno dnevnog svijetla. :)
@ Andrea- draga imenjakinjo hvala :) na podršci
OdgovoriIzbrišiovo izgleda i zvuči jako fino...
OdgovoriIzbrišidrago mi je da si se priključila igrici :)
Super recept!Bas nesto novo!
OdgovoriIzbriši@ Maslinka- i meni je drago :)
OdgovoriIzbriši@ Ver- hvala puno