9.12.10

Fusion ili........


Da li vi imate isti problem kao i ja? Naime, koliko god se trudila kupovati male količine namirnica, uvijek mi se nešto pokvari i dosta toga bacim.. I užasno me grize savjest zbog toga...

Sad sam odlučila da neću ići u dućan dok ne počistim sve što imam u frižideru i zamrzivaču..

A namirnice.. 2 integralne tortilje, pola paketa mahuna, pola paketa mrkve, pola paketa tikvica, pola paketa kineske mješavine, mali komad piletine, mali komad teletine, malo zeca.. Hm.. što sad.

A ništa.. Fusion cuisine hehe :).. Evo googlam fusion hranu i kaže na Wikipediji ovako :

Fusion cuisine is general term for the combination of various forms of cookery, and the concept can take several forms. One approach is regional fusion that combines different cuisines of a region or sub-region into a single eating experience. Of this sort, Asian fusion restaurants have become popular in many parts of the United States, often featuring Indian, East Asian, and South-East Asian dishes alongside one another and offering dishes that are inspired combinations of such cuisines.

Moja kombinacija je otišla van gore navedenih regija.. Spojih meksičku i kinesku :).. Odlučila sam iskoristiti tortilje, kinesku mješavinu i piletinu.

Ispala je laganija večera za dvoje.

KINESKA PILETINA:

  • cca 20 dkg pilećih prsa
  • cca 200 g zamrznute kineske mješavine (ja uvijek koristim Ledovu)
  • malo soja sosa
  • kineska mješavina 5 začina (ima u svim supermarketima - to je cimet, klinčić, sečuanski papar, komorač, star anise)
  • mala glavica luka
Piletinu narezati na što manje komadiće. Cca 1,5 žličicu začina pomiješati sa 1 dcl vode i preliti preko piletine. Ostaviti cca 10 min da se marinira.

Luk narezati na sitne kockice. Zagrijati ulje u woku (ja koristim baš ulje za wok koje ima sezama u sebi, jako mi fino miriš i da poseban tek hrani.. ima ga svugdje za kupiti). Na zagrijano ulje dodati luk i pržiti dok ne postakli.

Dodati mariniranu piletinu (izliti svu tekućinu unutra) i prepržiti kratko (cca 3 minute). Zatim staviti povrće , zaliti sa malo soja sosa i pirjati još cca 3 minute.

Tortilje prepržiti cca 1 minutu sa svake strane u tavi. Nadjenuti ih sa pripremljenom piletinom i voila.. Gotovo :)..

Dobar tek! :)




p.s.
Skuhala sam se na putu do posla. A čitam da popodne pada temperatura na 0 C.. A sad je 15 C... Pa kaj je to normalno?

Broj komentara: 13:

  1. Tako nastaju najbolji recepti, mislim na čišćenje frižidera. Kinezi bi isto to pravili da imaju tortilje, a i imaju one male tortiljice kojima motaju hranu, samo što su sićušne. Temperatura i u Beogradu popodne pada za 20 stepeni, mada kod nas još nije bilo snega. Ne smeta meni to, ali samo da se svi ne prehladimo. Onda ćemo kuvati samo pileće supice i to je to.

    OdgovoriIzbriši
  2. Da, i ja stalno nešto bacam jer mi se pokvari. Često bez razmišljanja kupujem neke stvari koje želim isprobati i onda ih ne potrošim. :(
    Fusion je za mene odlična stvar i zbilja te kombinacije nakon čišćenja frižidera ispadnu odlično. Jako mi se sviđa i ova tvoja kombinacija, to mora da je bilo ludo ukusno. :)
    Što se temperature tiče ne znam što bi rekla, nadam se da će ubrzo doći prava zima. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. hocete li malo prave vrucine??/dodite kod mene u australiju !!!
    Nema bacanja hrane,kuha se dosta,jese i podjeli..draze mi je nahraniti komsije nego baciti ,sto je jako rijetko!!
    sada se kod mene dosta jedu salate i svako meso ide uz nju ..

    OdgovoriIzbriši
  4. Čuj, ja si odmah zamišljam nekakvog Kineza na magarcu pod ogromnim sombrerom, ili malog Zappatu pod kapicom na biciklu! Ha, ha. Dakle, tako se to zove: fusion... Hmmm. I ja sam ti tu prava majstorica i spajam nespojivo, ali molim fino, tko ima pravo reči da se kineski picek ne slaže dobro s meksičkom tortiljom? Tko, da mi ga je vidjeti?!

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlično! Šta ćeš bolje!? Sviđa mi se kombinacija, dapače, sve paše i ide jedno s drugim...
    A bacanje da, bacam često, jer imam velike oči, a um mi nije dovoljno svijestan da jednostavno uz moj posao, putovanje i dvoje male djece ne stignem napraviti sve..I onda isteče rok trajanja, ja to još neko vrijeme čuvam, ali na kraju opet zbog nedostatka vremena završi u kontejneru, nažalost...Sad imam recimo jedan novi neotvoreni mascarpone sir, s kojim sam namjeravala napraviti jednu tortu, ali sad je previše prekoračio rok i strah me to više upotrijebiti..makar u zadnje vrijeme pazim jako i ne bacam više..rekla bi da sam sad malo pametnija ipak u tom smislu, pa kao i ti neko vrijeme izbjegavam uopće ulaziti u dućan ili kupim samo osnovno što mi treba!
    Temperature, boli glava, nije to normalno..ali bit će bolje!

    OdgovoriIzbriši
  6. Veoma uspesna fuzija, rekla bih.
    Mene upravo ceka jedno "ciscenje" frizidera:( i nadam se da cu usprti bar nesto da spasim.
    U potpunosti se slazem sa Andreom, jedva cekam da pocne prava zima :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Sada nemam tih problema, u mene je baš naprotiv uvijek promaja u frižideru. Nisam ga ni napunila moje izjelice su sve smazale:)) A vjerujem i da je razlog tomu što svaki dan kupujem, ne pravim velike zalihe, trgovina na putu s posla do kuće,...
    Ali, da je tvoj fusion oliti kineska piletina odlična nemam dileme.

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni se redovno desava. cim kupim malo vise sastojaka za neko jelo, 'ispadne' citava tona. Ili moramo jesto isto par dana, ili baciti. A redovno se desava da ni nismo kuci na rucku, pa se onda ostatak vuce ('kurla') po frizideru i onda se na kraju balade baci. Steta, ali jos nisam izmislila kako da to sprijecim (friz minijaturan, hubby razmazen, ne jede hranu od juce, a pogotovo od prekjuce).

    OdgovoriIzbriši
  9. I meni se to redovno desava, a narocito me nervira kad moji momci cekaju dan da ja pobacam sve ono sto nisu jeli pa se pokvarilo i onda se njima bas to jede ;)
    Ti si ovo bas fino iskombinovala!!!

    OdgovoriIzbriši
  10. u posljednje vrijeme mi se ne dešava da bacim hranu, pazim stvarno na sve što kupim da se i potroši, uglavom najbolja jela nastaju dok čistim frižider
    divno si iskombinirala ovo jelo, baš zanimljiva kombinacija

    OdgovoriIzbriši
  11. Dobra ideja, žašto ne napraviti vlastiti fusion. Kako sam stalno doma i ja jedina planiram kako i šta ćemo jesti malo toga se baca. Kuham jednom na dan, a šta ostane ja jedem sutra za ručak. Na taj način sam sve pokrila. Često pregledam hladnjak i onda odličim šta ću i kako kuhati ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. odlično ! ova fuzija mi se jako sviđa !! Malo svega, a sve je jako dobro iskombinirano i evo odlične večere . Super si ovo napravila !!

    OdgovoriIzbriši
  13. I ja se nerijetko utičem fusion kuhinji iz potpuno istih razloga. Ugledam nešto, odlučim i imam u glavi što ću napraviti, pa ne stignem, a teška sam na baciti hranu! Ovo izgleda kao odlična kombinacija i za napraviti je ne samo kao izlaz u nuždi, nego s namjerom!
    Odličan ti je Garfield u zaglavlju! :)

    OdgovoriIzbriši