Evo i mene nakon 100 godina.
Kao prvo sretan Uskrs svima koji slave..
Prekjuučer mi je bio prvi slobodan dan nakon 20 dana rada u komadu. To je jedna dobra vijest.
Druga dobra vijest da je tata napokon operiran....... Nakon borbe sa hrvatskim zdravstvenim sustavom i stalnog prijavljivanja i odjavljivanja iz bolnice , tata je napokon dobio pacemaker.. I sad svi možemo napokon mirno spavati.
Na sreću, evo do sada nismo imali puno doticaja sa bolnicama i doktorima. Ne želim spominjati imena bolnica, ali u prvoj smo imali neugodno iskustvo i sa doktorima i sa općenitim uvjetima. Tamo su ga poslali doma, čovjeka čije srce kuca ispod 30 puta u minuti, i naručili za pregled tek 25.4. Čudnovatim spletom okolnosti , nekim dodirom više sile ili čega već, otvorila mi se mogućnost da ga prebacim u drugu zagrebačku bolnicu. Druga bolnica, druga priča... Sjajni doktori, sjajni uvjeti.. I čovjek je operiran.. Ne želim se više vraćati na tu priču i uznemiravati i analizirati zdravstveni sustav.. Uglavnom nadam se da nam bolnice neće trebati neko vrijeme. A ako i hoće, barem sada znam gdje ići :)))
Sve to zalužilo je da se počastimo sa jedinim finim ručkom. Odlučila sam se za stroganoff. Kupila sam paket Maturo mesa, koji je već izrezan za Stroganoff. Dakle potrebno nam je:
Goveđi file narezan na kockice
Malo luka
Malo ulja i maslaca
Šampinjoni narezani na trakice
Kiseli krastavci
Malo senfa (1 žličica)
Vrhnje za kuhanje, 2 dcl
Soli i papra
Ulje i maslac zagrijati u tavi . Kada se zagrije naglo prepržiti kockice goveđeg fileta. Kad se preprže kockice izvaditi van iz ulja i staviti sa strane.
Na toj istoj mješavni ulja i maslaca prepžiti luk dok ne požuti. Dodati šampinjone , posoliti , popapriti, te zaliti sa malo vode ili temeljca (ja sam kuhala i juhu pa sam zalijevala sa juhom). Pržiti dok šampinjoni ne budu gotovi.
Vratiti meso u tavu , staviti žlicu senfa i ako netko zna.. flambirati :)). Ja sam se već iskušala kad sam radila paštu s biftekom. Ovaj put je bilo već uspješnije i lakše.. Još malo i biti ću kao Stevo Karapandža he he :).
Nakon što flambirate ili ne.. zaliti sa 2 dcl vrhnja za kuhanje i pustiti da se još sve malo prodinsta. Na kraju dodati kisele krastavce narezane na trakice , sve zajedno još malo prodinstati i gotovo :).
Poslužiti uz rižu.
Pozdrav,
Andrea
Nakon što flambirate ili ne.. zaliti sa 2 dcl vrhnja za kuhanje i pustiti da se još sve malo prodinsta. Na kraju dodati kisele krastavce narezane na trakice , sve zajedno još malo prodinstati i gotovo :).
Poslužiti uz rižu.
Pozdrav,
Andrea
Drago mi je da je tata sada dobro i ujedno zao sto ste morali kroz sve to proci:( Puno pozdrava i zagrljaja za sve!
OdgovoriIzbrišiSretan Uskrs!!!
Stroganof bas nije moj omiljeni objed, ali ovaj tvoj bih stvarno s apetitom pojela!
Drago mi je da je operacija dobro prošla i da je sve uredu. :)
OdgovoriIzbrišiŠto se našeg zdravstva tiče to je nažalost teška i složena tema i stvarno se nadam da će se konačno stvari promjeniti. :)
Stroganoff volimo, a tvoj zvuči izvrsno. :)
Sretan Uskrs tebi i tvojima. :)
Najvažnije je da je sve na kraju dobro završilo. A što se tiče hrvatskog zdravstvenog sustava sve znam... na žalost... i sumnjam da će ikada biti bolje. Ljude ne mo'š promijeniti:(((
OdgovoriIzbrišiStroganoff volim i ovj tvoj je izvrstan!
Sretan Uskrs, dobro se odmorite svi!:)))
Drago mi je zbog tate, a naš zdravstveni sustav radije ne bih komentirala.
OdgovoriIzbrišiStroganoff super izgleda!
Sve najbolje, zdravstvo je takvo kakvo jest i ponekad stvarno treba imati sreće. Volim Stroganoff, iako ga nikada sama nisam radila ;)
OdgovoriIzbrišiDrago mi je zbog tvog tate. Ne znam šta da kažem za sistem zdravstva u nas ili u Hrvatskoj. Zapravo nisu doktori toliko bešćutni koliko je sistem nehuman. Znaš i sama...
OdgovoriIzbrišiStroganoff mi je jedan od najboljih načina za pripremu odreska.
Glavno da je s tatom sve u redu. i moj je prošli mjesec proveo gotovo tri tjedna u bolnici, tako da ...... :(
OdgovoriIzbrišiStroganoff izgleda bajno, a i Timna je rekla da bi voljela probati, tako da ima šanse da ga uskoro i ja isprobam, a i omuhavam se oko tog Maturo mesa već neko vrijeme, pa nikako da dođe na red :)
Raduje me što ćeš imati vremena za kuhanje! :)
Vazno je da je tata dobro,Recept mi se dopada!Sretan Uskrs-sa zakasnjenjem!
OdgovoriIzbrišiSretanUskrs i jako mi je drago da je s ttom sve proslo u redu!!! recept mi je savrsen, prefino!!!
OdgovoriIzbrišiVolim Stroganoff i često ga radim, recept je skoro isti, osim što ne flambiram. Fiiino!
OdgovoriIzbrišiDrago mi je čuti da je tata dobro, slično, ne baš isto prošla sam prije 10-tak godina sa mamom, znam o čemu pričaš, ali važno je da je sada sve dobro !
OdgovoriIzbrišiStroganoff odlično zvuči i izgleda, izvrsno pripremljeno !!
Sretan Uskrs !
drago mi je da je tata sada dobro i da se dobro oporavlja. to je svakako odličan razlog za ovako uskusn ručak. jako volim ovo jelo :)
OdgovoriIzbrišiSamo da tata bude dobro pa ćete svi mirnije disati i dobar tek..
OdgovoriIzbriši