2.3.10

Kako u 5 minuta smiriti PMS




Uz dužno poštovanje eventualnim muškim posjetiteljima ovog bloga, danas progovaram o ženskim mušicama.

Ne znam za vas drage cure, ali meni je sami taj svakomjesečni event teška tlaka, ali razdoblje pred sam početak događaja zna biti izuzetno naporno za mene i naravno sirote ljude u mojoj okolini.

Ja sam još i dobra kakvih ima :)). Moja bivša kolegica je bila OČAJNA, derala se, histerizirala i dolazila sa nekim luđačkim pogledom u očima na posao. Svi smo znali koliko je sati. Ja se obično napuhnem, malo živčanim, ali potreba sa slatkim je dominantan znak PMS-a.. I to znate onako kad imate osjećaj da ako te sekunde ne strpate nešto slatko u usta da će propasti svijet..

I tako ja neku večer gledam televiziju, i krene taj poznati osjećaj.. Otvaram ormarić.. Digestiv keksi, zatvorena Bajadera. Hm.. pa nije mi baš nešto. Otvaram frižider.. mlijeko.. mogla bi puding :))). Otvaram drugi ormarić , nema pudinga. Nervoza raste... Jel bi možda kakao?? Ma ne, nije ni to dobro. Jel bi u slastičarnu po kolač........A tko će onda nazad na peti kat pješice........A da naručim pizzu pa zamolim dostavljača da mi usput kupi neku čokoladu? heh.. ne bi baš išlo......nervoza još raste.. i onda mi je sinulo..........da sam vidjela kod Monike i Selme 5 minute cheesecake. Hitno otvaram kompjuter, recepte....i padam u stanje očaja kad sam shvatila da nemam sira...........


Ali sva sreća link sa Monikinog posta me odveo kod Nigelle na 5 minute chocolate mug cake.


Brzo sam prošla kroz listu namirnica i odahnula :)) Imam sve... jeeeeeej..


A to su slijedeći sastojci (2 šalice):

 
•4 žlice brašna

•5 žlica šećera (ja stavila 2, jer ne volim kad je jako slatko)

•2 žlice kakaa

•1 mala žlica praška za pecivo
•malo soli

•1 jaje

•3 žlice mlijeka

•3 žlice ulja

Prvo staviti sve suhe sastojke i dobro ih promiješati da se sjedine. Zatim dodati u svaku šalicu pola jajeta (ili ga izmiksati u drugoj pa podijeliti na pola, ja sam bila prelijena za to :)), dobro promiješati, pa dodati sve ostale sastojke. Ja sam sve dobro izmiksala sa malom pjenjačom.

Staviti u mikrovalnu. Moja je jačine 750 W i prva šalica sam stavila na 4 minute, ali to je bilo previše. Drugu sam stavila na 3 minute.. Gledala sam u čudu kako raste i raste.. Nevjerovatno u visinu...

Jedno brzinsko slikanje , jer nisam mogla dočekati da si izniveliram nivo šećera u krvi.. prvi zalogaj je lagano topio nervozu, drugi još malo, sa trećom žlicom sam već bila ko nova :)


Sjajan recept, za brzinsko krpanje problema, ali i za iznenadne goste. Hvala Selma i Monika, jer vas dvije ste zaslužne da sam došla do ovog recepta :)

Broj komentara: 14:

  1. Ali ja nemam mikrovalnu, buaaaaaa:(....sto je mozda i bolje, jer bih onda imala 500 a ne 499,5 kg:) Slatka fotka!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim da čokolada smiruje sve, ali se ja ponekad pitam PMS, šta je to? PMS ili ne, meni je ovaj kolač definitivno brzopodizač raspoloženja :-)
    Ala je Maja vickasta, umrem od smijeha na njene komentare.
    Ovaj kolač za 5 minuta, kao i cheese cake za 5 minuta, lemon curd za pet minuta i svi ti petminutni recepti su čisto iskušenje.

    OdgovoriIzbriši
  3. A ja kada čujem da neko pati od PMS kažem blago vama!!!
    Kada sve to prođe dođe klimaks a on kada prođe: Došao vrag po svoje:))))

    OdgovoriIzbriši
  4. Kad dođu ti dani, onda prvo čuješ mene u kuhinji kako urlam, a onda mog muža kako govori djeci, Bježite iz kuhinje, mama je opasna :))) Lijek sam pronašla u magneziju, ali čokolada mora uvijek biti pri ruci bez obzira.
    Još nisam isprobala ove 5-minutne recepte.

    OdgovoriIzbriši
  5. Uhhh, znam kako je. Meni je to sve gore i gore kako odmicu godine. Spasavaju se po kuci kako znaju i umeju tih dana :)))
    Malopre sam od muke klopala plazma keks sa nutelom, za nista drugo nije bilo vremena, jer je moralo ODMAH nesto cokoladno i slatko :)))))
    Dobar ti je kolac i meni bi u tim trenucima glavu spasio :)))))

    OdgovoriIzbriši
  6. nevjerojatno, i ja sam ga neku večer oko 10 tamanila ko luda. ulovila me nenormalna želja za slatkim i ovaj kolač me spasio :D nisam doduše bila u pms-u al nema veze. s tim inače i nemam većih prolema, na svu sreću. ulovi me možda dva puta godišnje ,ali kad me opere to je onda koma. plačem i histeriziram bez razloga, ponašam se doslovno kao poremećena luda baba :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja nemam tu vrstu problema, mislim uništavanje slatkiša. U to vreme dobijem neverovatan polet da uništavam grinje, bakterije i ostalu gamad po kući. Sreća da postoji taj pms:))) jednom mesečno kuća mi prosto blista! Kolač je super!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja imam iznimno kratak ciklus sa izraženim PMS-om, što znači da je meni normalno stanje nenormalno :) Ako ubodem tri mjeseca u godini da me nekaj ne tlači, ja happy, a kad krenem tamaniti ne biram ;)
    Ovaj kolaček je super, to je Timna prvo savladavala i to sam joj diktirala recept s posla preko telefona! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. ocito svi imamo slicnih problema, najgore mi je 5 dana prije pus jos 8 dana kasnije, znaci mene ludilo drzi pola mjeseca :))) ovo je pravi lijek:)))

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovo je tako sjajno da mi je fakat krivo što nemam mikrovalnu. Možda je tako i bolje jer već vidim kako bi svaku večer ovo radila, a znamo kud to vodi. LOL
    Inače ja gotovo da i ne patim od PMS-a, uopće ne znam što bi to točno bilo jer nikad nisam vidjela nikakve promjene na sebi, srećom. Bez obzira na to želja za slatkim je konstanta kojoj se više ni ne pokušavam oduprijeti. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Svaki put kad ovo vidim, dodje mi da opet izvučem mikrovalnu iz maminonog podruma. Skužila sam da samo mlijeko za kavu podgrijavam u njoj pa sam je likvidirala, da mi ne zauzima mjesto bez veze. No ovi slatkiši i nisu tako bez veze. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. odlično rješenje za naše probleme :) a ja iasto jedna od onih bez miklovalke :(, nego sreća zadovoljim ja tu želju za slatkim već nekako, ali što me uhvati ono sa pospremanjem kao Aleksandru1234 pa to je čudo. Mislim, i korisno je ali opet jel baš moram svaki mjesec preokretati ladice i ormare :):)
    Nego, recept je zbilja super, sa pms-om i bez njega, odlična i brza poslastica ! I moram reći da jako dobro izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  13. Već ću ga sutra napraviti.Inače ja nepatim od PMS,tako da mogu samo da predpostavim kako vam je..a slatko tamanim stalno...:)

    OdgovoriIzbriši
  14. Super izgleda!
    Jucer sam nesto slicno napravila samo u receptu idu jaja, secer, kakao, crna cokolada i prasak za pecivo. nema brasna, jako lagane ali jake zbog crne cokolade. Stvarno me smirilo :D !!

    OdgovoriIzbriši