24.9.10

American pie i peh po peh



Kao i draga blogokolegica Tadeja, i mene je snašao tehnički peh.. Znate ono kad krepa jedno, krepa onda i drugo i treće....I tako u krug..

Većina toga što je krepalo me se ne dotikavlje puno, postigla sam Nirvanu, ali MOJA PEĆNICA.... Moja nova pećnica, kojoj je istekla garancija netom prije nego što je crknula :(((..

Tako da sam sad trenutno u kreativnoj i tehničkoj blokadi, a ova lijepa pita o kojoj mogu samo sanjati je iz drafta.

Recept je sa Joy of baking , jedino što sam ja dodala i malo šljiva uz jabuke.


Dok se peć ne popravi... čitam vaše recepte sa veseljem ... a ja smišljam što može bez peći :))




Broj komentara: 13:

  1. Neeeeeeeeeee, sve samo ne pećnica.
    Sličnu sam pitu pravila prošle godine i napunila je jabukama, šljivama i breskvama. Super je. Nadam se da nećeš dugo gledati u prazan tanjur :))), ali daj ima puno toga (deserti nisu izuzetak) i bez pećnice. Što mi najviše ide na živce je kad stvari otkažu dan nakon što je istekla garancija. Mojim prijateljima su vandali zapalili auto dan nakon što je napunila 1 god. i automatski nisu dobili 100 % od osiguranja, kao što bi se dogodilo da nije istekla godina.

    OdgovoriIzbriši
  2. jao ne znam što bi ja da mi krepa pećnica, mislim da bi dobila živčani slom, no dobro ja se nadam da neće a tvoja nek se brzo popravi
    pita odlična

    OdgovoriIzbriši
  3. Pazi ovo; imala sam šparhet star 30 godina, i lani kažem sebi vrijeme je da se počastim nekim novim. I kupim krasan sa super pećnicom, sve sama elektronika, same lampice, termostati, termometri... divila sam se tome 2 mjesece. Pa je krenulo, dolazili su stričeki i za garancije, ali drži malo pa opet crkne. Plačem za svojom starudijom koja me nije nikad iznevjerila.

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj, bas mi je zao, gadno je to. Pita je fenomenalna i nadam se da će s eproblemi s pećnicom uskoro rijesiti pa ce biti puno novih pita!

    OdgovoriIzbriši
  5. Znaci da je bila super ako je ostao prazan tanjir...

    OdgovoriIzbriši
  6. A joj koja koma, kako ja imam plinsku pećnicu, a nedavno sam bila danima bez plina znam točno kako ti je sad. Najgore od svega je što ja budem baš inspirirana za pečenje kad mi to nije moguće. :D
    Nadam se da će se tvoja oporaviti bez nekih velikih trauma za novčanik. :)
    Ova pita zvuči slasno, obožavam ovakve kolače, a sad mi je baš vrijeme za njih. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja jako,jako često pravim "paj sa jabukama! nedavno sam otkrila jos jedan recept sa jabukama,slično pie.
    Ja sam ranije imala problem sa termostatom rerne...uključivala se samo na 200C,i onda sam sve sto je trebalo peći na nizoj temperaturi malo pregorela...:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Nek je sve zlo u tome ,ne sumnjam da ćeš nadoknaditi...

    OdgovoriIzbriši
  9. Poznato mi je ovo sa "krepavanjem", prošla zima je bila moje vrijeme - otišla veš mašina, za tri dana otišla vrata na pećnici ...., kažu mi ide do 3 ali ne brini sada će ti pregorjeti žarulja i to je to. Nije pregorjela žarulja nego je za par dana otišla perilica posuđa. I sve to u danima oko isteka garancije jer sam nakon renoviranja stana sve odjednom kupovala pa su "vršnjaci". Eh, još najbolje da je otišao i frižider i otišla bi valjda i ja sa njima :):).
    Srećom sve se to relativno brzo popravi i opet smo u staroj formi :) . Nadam se da je i kod tebe tako i da je sada već sve ok.
    Pita je odlična, volim pite i sa raznim kombinacijama voća !

    OdgovoriIzbriši
  10. Naš frižider je sačekao deset dana da ugine nakon što je istekla garancija, a šporet nam je pregledao majstor iso je star par godina i iako peče kaže da su već dve ringle na izdisaju. Razumem kako ti je! Seća pa su tu draftovi!

    OdgovoriIzbriši
  11. A joj draga. Ne daj da te niz pehova obeshrabri i izbaci iz cipela. Obično jeste tako, jedna nesreća nikad ne dolazi sama, ali si ti svoj niz okončala i sada je red za ono "ko se zadnji smije" Budi to ti...(dobro tehnički uređaji se ne smiju, ali opet).
    Sa uređajima koji krepaju kada im istekne garantni rok svi imamo iskustva. Moja je majka imala jedan te isti štednjak 30 godina, a mi ih kupujemo svakih najviše desetak. O telkama ne bih trošila riječi, nove tehnologije pretječu jedna drugu.
    American pie iz "ladice" je sretno riješenje do okončanja problema sa pećnicom.
    Sretno, vrijeme je za krug lijepih događaja.

    OdgovoriIzbriši
  12. @ hvala svima.. da, mislim da je vrijeme za krug lijepih događanja selma :)))

    OdgovoriIzbriši
  13. Uhhhhhh, samo ne pećnica! :(
    Nadam se da je u međuvremenu popravljena.
    Ja poludim kad mi nestane plina u boci, jer sam sa strujom na žestoki VI, nisam u stanju maltene ni vodu zakuhati, ali bez pečnice? :((((
    Pitica je mrak!

    OdgovoriIzbriši