9.8.10

Bio jednom jedan godišnji odmor

Gledam na kalendar danas i eto već dva tjedna su prošla od godišnjeg. Ne znam za vas, ali ja sam već spremna za novi :)))). Nevjerovatno kako to sve prebrzo prođe.

Tjedan dana prije početka godišnjeg još nismo znali gdje ćemo. Već me glava boljela od Interneta, aranžmana, stranica sa last minutima... Sve mi se pobrčkalo u glavi i više nisam znala ni gdje bi ni što bi.

Krstarenje kruzerom nekako je bilo na dnu liste želja. O krstarenju kruzerima sam puno čula. Uglavnom da je raj za penzionere :)). Ali nekako na nagovor prijatelja koji prodaje krstarenja odluka je napokon pala.. Kruz.. Ruta.. Ukrcavanje u Savoni- Barcelona-Palma de Mallorca- Tunis (grad Tunis)- La Valetta Malta- Catania (Sicilia)- Civittavechia (Rim) - Savona. Privukla me ruta. Za 7 dana i 3500 kn po osobi nisam mogla naći bolju kombinaciju. Sama cijena krstarenja je stvarno povoljna i uključuje sve obroke i dio pića na brodu.. Tko voli jesti puno ovo je raj, hrana se služi skoro 24h na dan:))).. I tako smo se uputili prema Savoni. Bitno je uračunati i ove troškove u budžet, budući da cestarine, gorivo i parking Zagreb-Savona-Zagreb izađe cca 280 eur.

Ali svaka kuna dana za ovo putovanje se isplatila. U nakraćim crtama mogu reći da sam više nego oduševljena. Istina malo je previše ljudi na brodu, Talijani malo previše viču (ali što ćemo .. da ih nema trebalo bi ih izmisliti :))) ) ali generalno nema zamjerki. Kabina taman, usluga fenomenalna, hrana dobra i puno puno doživljaja u 7 dana. Ovaj odmor ćemo ponoviti sigurno u budućnosti .. Naravno na drugoj ruti.. Evo par slikica sa putovanja ..


Bajkerica iz Barcelone..


Svepristuni tuniški predsjednik.. Svaki drugi jumbo plakat je sa njegovim likom i djelom..


Welcome to Tunis



Međugradski prijevoz na Malti.. Firma Krstić :).. Aircondition?? No madam ..... :)



Frizeraj na otvorenom na Malti


Radim ćilim.. ak me hoćete slikati dajte 1 eur... samo pruži ruku nakon što okinete fotoaparatom..



Prezentacija ćilima.. Niti jedan ne leti. Samo avionom :)) Platiš i kažu stiže na kućna vrata..




Vrata u Sidi bou Saidu.. Plavo bijelom gradu kraj Tunisa.


Mike from Memphis.. Sjajan zabavljač na brodu.. fenomenalnog glasa..



Restoran na Piazza Navona..Rim



Make a wish :)



Ja u Rimu



Vatikan


****


Brod...








Broj komentara: 12:

  1. Genijalno, samo nije bas ni tako jeftino! (mislim nije ni puno, ali nije ni bagatela)
    Da je meni natjerati hubbija na krstarenje...
    Vozila sam se ovim Krsticevim busevima na Malti, padali smo od smijeha, a i od nacina na koji voze (karta kosta s kraja na kraj otoka ni 2 eura, ali su super povezani i totalno si samostalan zahvaljujuci ovim prastarim busevima).
    Tuniski predsjednik mi lici na nekog folk pjevca (zapravo sam i mislila da jeste, dok nisam procitala:)).
    Divne su ti fotke, bas se vidi da ste uzivali!

    OdgovoriIzbriši
  2. jao... koja divota, hvala ti što si s nama podjelila svoje dojmove.. fotke su divnee, a cijena je zaista malena s obzirom koliko znaju koštati takva putovanja.. a zaista si puno toga i vidjela.. meni je baš želja otić u Tunis, a stvarno ima odličnih ekonomičnih ponuda za Tunis :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Imaš pravo, odmor dugo čekamo a brzo prođe na žalost. Slike su ti prelepe, verujem da ćeš dugo pamtiti ovo krstarenje :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Prekrasan si odmor imala, sve što si vidjela i doživjela vrijedilo je. Aranžman nije skup i smatram da je sada vrijeme da uživaš. Uspomene ostaju zauvijek.
    Što se tiče odmora i brzine kojom prolazi, poznato je da najljepše stvari najkraće traju, a tako i odmor. Ja sam u tom pogledu kao dijete, odlažem užitak za kraj jer imam osjećaj da mi je tada najbolje, dok ostali rade ja odmaram.

    OdgovoriIzbriši
  5. Krasna tura i verujem da je bilo nezaboravno putovati brodom, to bih jednom volela da probam...fotkice su divne i ovo je nesto sto ce zaista ostati dugo, dugo u secanju.;)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Uživala sam u slicama ,zasita lijepe i glavno da si i ti uživala.Kao malena sam i ja putovala puno tata je navigao pa smo ja imama putovale snjim samo onda mi je to bila tlaka a sad bih rado opet sve prošla

    OdgovoriIzbriši
  7. prekrasno! mi smo evo baš nedavno komentirali kako se od svih aranžmana najviše isplati krstarenje. 3500kn nije puno, pogotovo ako je sva hrana i piće uključena, a vidiš doista sve strane svijeta i najrazličitija mjesta. kad usporedim koliko smo mi novaca potrošili na london, mogli smo triput na krstarenje otići :D fotke su prekrasne i baš mi je drago da vam je bilo lijepo :)

    OdgovoriIzbriši
  8. I ja sam nekako uvijek doživljavala krstarenja kao raj za penzionere i japance oboružane fotoaparatima. Tvoja priča i fotke me uvjeravaju u suprotno ali ja sam i dalje više tip za soliranje, a mislim da krstarit neću nikad jer imam užasan oblik morske bolesti. Putovanje onim ogromnim trajektom od Trsta do Patrasa mi je bilo jedno od najgorih iskustava, nažalost.

    Tvoje fotke su me zbilja oduševila, a neka mjesta izgledaju kao da su iz nekog drugog vremena. Vidi se da ste uživali. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. WOW, kaže da mi zavidiš na Visu, a ja sam oduvijek htjela barem probati kako krstarenje izgleda. Iako više volim putovanja autom i ja bih najradije tako, od mjesta do mjesta, tim više što moj, iako je napola Dalmoš, dobije morsku bolest i u lavoru, jedva preživi i trajekt do Visa, ja još uvijek nisam odustala od te ideje.
    Cijena mi se stvarno čini vrlo dobra, gužva me definitivno odbija, ja sam jako komotna, to je još jedan razlog zašto ljetujemo u kasnijim terminima, kad se sve malo prorijedi, ali priča i fotke su me opčinili.
    Stvarno bi trebalo probati!!!

    OdgovoriIzbriši
  10. pravi odmor i pravo uživanje !! i baš si me zainteresirala sa krstarenjem jer i kod mene je to uglavnom na listi "može, ali kasnije", a zašto bi bilo kasnije kada se ovako lijepo može provesti i sada , puno vidjeti,doživjeti, uživati na brodu. Ma odlično ! I drago mi je da si imala super godišnji odmor !!

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja odbijam da idem na krstarenje, osim ako skupim gomilu prigodnih duša, da naprave štimung! Ovde u USA ti brodovi-monstrumi privlače mlade bračne parove koji se ne pojavljuju iz kabina i dedake. Naravno da su to stereotipna osmatranja sa moje strane:)
    Proletos sam sa ćerkom bila u Meksiku, i stalno smo bežale od "beasts" (iliti "bistova"), koji svakog popodneva ispljuju po 2000-3000 manijakalnih turista na kopno (time sve cene lete na gore, nemaš gde da jedeš, i svuda slusaš samo engleski).
    Milo mi je da ima i drugačijih iskustava. Možda neko evropsko krstarenje i dodje u obzir, posle tvog pisanija.
    A slike su ti super! Malo se rastužih gledajući stepenice na Piazza di Spagna (ah, uspomene), doduše.
    Pozdrav iz Kalifornije!

    OdgovoriIzbriši
  12. Prekrasan brod! voljela bih posjetiti sva ova mjesta! :D

    OdgovoriIzbriši