10.6.10

Toplo hladna salata od piletine




U zdanje vrijeme mi je kulinarska aktivnost totalno zamrla, malo od nedostatka vremena, malo od nedostatka inspiracije. Napravila sam par dobrih kolačića, ali fotografije su bile toliko očajne, da ih jednostavno nisam htjela staviti. Ponekad me te fotografije bace u stanje totalnog očaja, jer imam opremu, imam prostor, imam svjetla, i toliko se znam izluditi da na kraju odustanem. Kad sam kupila SLR fotoaparat, nisam uopće znala što bi sa njime. Upravljanje SRL-om, za razliku od standardnih "idiota" je doista komplicirano. Mene baš ne krasi neko strpljenje, i ja bi najrađe sve odmah i sad :)). Da ne spominjem da mi se nije dalo proučavati niti manual od fotića. Onda sam odlučila da je najpametnije da me netko nauči. I upisala se na tečaj fotografije. E tu su tek nastale komplikacije :)))). Sad tek vidim da nemam pojma i da mi treba definitivno vremena da naučim ovladati fotoaparatom.. Nadam se kad napokon odem na godišnji da ću se malo više posvetiti slikanju i napokon ovladati barem osnovnim funkcijama. Barem to, jer talenta baš i nemam he he :)



U međuvremenu stigle su nam ove tropske vrućine, pa se moramo i prilagoditi prehranu.  Glavno da je brzo gotovo :). Jučer sam kad sam došla s posla na brzinu složila ovu salatu i stvarno je bila osvježavajuća i ukusna.




Salatu prema želji ( ja sam koristila kupus, radić, zelenu salatu, malo rikule i paradajz) staviti u zdjelu i začiniti sa malo soli, papra i acetom balsamicom.




Piletinu narezati na duže štapiće. Ja sam ju premazala sa malo curry-ja i ispržiti na grill tavi.



Kruh narezati na kockice i pomiješati ga (najbolje rukama da se sve sjedini) sa suhim peršinom. Prepržiti komadiće kruha na tavi.


Toplu piletinu i kokcice kruha posložiti na salatu i gotovo...


Dobar tek!










Broj komentara: 10:

  1. I fino i zdravo i ukusno i brzo,.. a što je u ovakvo toplo vrijeme više nego poželjno..i što ćeš bolje!?..Odlično!
    A ovaj tečaj fotografije je odlična ideja, baš bi i sama tako nešto rado upisala...Što se tiče strpljenja, uu, nemam ga uopće. Fotkati obožavam, kuhati isto tako, ali ovo namještanje svega skupa, pa ako svjetla nisu dobro složena, pa pozadina, to i mene zna naljutiti..ali onda si mislim, bez veze, to je takva mizerna stvar da bi se ja zbog toga sekirala..

    OdgovoriIzbriši
  2. Volim ovakve salate, posebno što su kombinacija toplo-hladno. Prava hrana za ove toplije dane. Ti si svoju super iskombinirala, sviđaju mi se ove prepržene kockice kruha, to do sada nisam radila.
    Što se fotkica tiče moje su zbilja loše i svjesna sam toga a opet nikako da pojačam opremu i onda zato što niti nemam neku opremu ne idem na tečaj nešto više i naučiti i tako stalno u nekom krugu. A htjela bi, i nekada mi je i neugodno objaviti fotkice pa si kažem kakve su takve su moje su i ja sam se potrudila. I sve tako :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Blago tebi, ti si barem imala gdje upisati tečaj. Tražila sam ga u Sarajevu i niko ih ne organizira. Onda sam tražila tečaj za photoshop sa jednakim (ne)uspjehom. Kada sam proučavala manual vidjela sam da nemam pojma i da će to meni teško ići, da bi na kraju završila u "poluidiotskom" modu, gdje namještam aperture, a aparat mjeri dužinu ekspozicije. Sve se svelo na to da snimam ili f8/s125 ili f5.6/s250 što sam radila i sa svojim pastarim analognim Zorkijem prije sto godina.

    OdgovoriIzbriši
  4. hehe, ovako i ja često složim salatu na brzaka jer ove namirnice većinom uvijek imam, pogotovo kupus, rajčicu i piletinu.. što se tiče fotkanja, nit ja nemam strpljenja, i ja bi sve kako kažeš, sad i odmah.. trebalo mi je duže vrmeena da naučim neke osnove i puno strpljenja, ali još puno moram naučiti o fotografiji..izgleda da ću ove dane napokon nabaviti pomoćne svjetiljke :D jer mi je najveći problem osvjetljenje kojeg nemam.. :(

    OdgovoriIzbriši
  5. Salatica je izvrsna!
    A što se tiče fotografiranja za sebe mogu reći da nisam talentirana, to definitivno, nemam ni strpljenja a i mislim da sam u onoj fazi:"Stavlja ružičasti šeširić na glavu, i izlazi kako bi se zabavila i nasmijala se"!

    OdgovoriIzbriši
  6. ja bih ovu salatu jela svaki dan za ručak :) predobra mi je! inače, baš sam danas kupilaovu drvenu hvataljku u intersparu, učinila mi se baš zgodnom za fotkanje :) sretno s ovladavanjem novim fotićem! nadam se da ću i ja skoro imati takve brige ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Zaista divna salata! Što se fotografija tiče, kod mene nema ni F od toga, ali bi zaista voljela da naučim, ne samo zbog bloga nego inače. Često se postidim kad vidim kako neke dame u ovom foodie svijetu predstavljaju svoje delicije, pa i i ja voljela isto. Kad ima volje ima i načina! Samo treba krenuti. Sretno!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ova salata bas mi pada dobro,super je...

    OdgovoriIzbriši
  9. Prvo fotke su ti sve bolje, posebno one jagodice gore. Drugo za fotografiranje hrane ne treba imati previše talenta jer to nije umjetnička fotografija već zanat koji se kao svaki drugi da naučiti. :)
    Treće salata ti je odlična i sigurno će naći mjesto i na mom jelovniku. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Kupljeno! Fenomenalna salata, sve po mom guštu i zelenog i meseka! :))

    OdgovoriIzbriši