26.6.09

Pokušaj pripreme Japanske torte

Od kad sam vidjela japansku tortu na blogu Palanchinka http://palachinka.blogspot.com/2009/02/japanese-cake.html, stalno mi se vrtila u glavi , jer jednostavno izgleda sjajno.
I kad sam napokon kupila novi mikser odlučila sam se uputiti u avanturu izrade torte. Kao i što sam naslov posta kaže POKUŠAJ :) nisam baš bila zadovoljna sa ishodom.
Prvo, s obzirom da je Marija napisala da se torta nije dala rezati zbog podloge sa čokoladom od riže , a i nisam baš ljubitelj čokolade od riže, ja sam odlučila napraviti kombinaciju čokolade i keksa. Što bi bilo dobro, da sam stavila više keksa , a manje čokolade :). Mislim da bi obična podloga od keksa, kakva se radi za famoznu tortu od sira, bila zapravo sjajna . Tako ću drugi put.
Nadalje, prema mjerama koje sam koristila sa originalnog recepta, nisam mogla dobiti da mi tako izgleda torta, budući da ja imam veći kalup. Uopće u prvom momentu nisam na to pomislila, tako da mi se uopće neki slojevi nisu dobro niti vidjeli.
I umjesto višanja, ja sam stavila maline.
Izgled je bio stvarno grozan, ali ukus fenomenalan. Nadam se da ću drugi puta uspjeti napraviti da i izgleda dobro.. Čim uspijem šaljem slike :)

2 komentara:

  1. Radila sam ih i ja u okviru Kuvarijacija,bas pogledaj po blogovima taj tag,svi smo imali sitne problemcice.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kao što Vera kaže, s tom tortom smo svi imali nekih problema i niko nije bio 100% zadovoljan tako da s ne trebaš zabrinjavati! ;)

    OdgovoriIzbriši