6.9.10

Pa pa ljeto..




Ljeto nas definitivno napušta i klimatski i kalendarski i za kraj evo jednog krasnog ljetnog laganog jela.

Potrebno za 2 osobe:

- 500 g cherry rajčica;
- malo maslinovog ulja ;
- 2 režnja češnjaka;
- 2/3 peperoncina;
- 150 g radiča;
- malo soli;
- tjestenina prema želji- ja sam upotrijebila kineske nudlse, kupljeni u Konzumu, meni su stvarno odlični 

Staviti vodu za tjesteninu. Skuhati tjesteninu prema uputama :)

Narezati cherry rajčice na pola ili četvrtine (ovisi koliko su velike).

U dubljoj tavi ili woku zagrijati maslinovo ulje. Dodati narezani češnjak i peperoncine. Pustiti da češnjak i peperoncini puste okus, cca 3-4 minute.

Ako se bojite da ne zagrizete u peperoncine, onda ih nakon 3-4 minute izvadite, ja volim jako ljuto pa sam ih ostavila ( i mogu preživit ako zagrizem u njega :)).

Dodati nasjeckane rajčice i prodinstati max 5 minuta (da se rajčice ne raspadnu skroz). Malo posoliti i dodati skuhanu tjesteninu i zajedno promiješati još cca pola minute.

Staviti na tanjur i umiješati oprani radič..

Do sljedećeg ljeta... DOBAR TEK!

Broj komentara: 17:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    OdgovoriIzbriši
  2. Radič u kuhinji još nisam koristila, ne da sam ga koristila negde drugde. Odlična letna pasta. Čeri mu da onu posebnu slast!

    OdgovoriIzbriši
  3. Fino, mogu zamisliti šmek maslinova ulja, češnjaka i rajčica..super!

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja ću reći pa pa ljeto, uz prekrasne boje na tvom ljetnom tanjuru.

    OdgovoriIzbriši
  5. Žao mi je što ljeto odlazi zbog prekrasnih plodova koje nam donosi a isto tako dozlagrdile su mi vrućine pa jedva čekam da ode:))) Ko bi meni ugodio?
    Prekrasne boje i izvrsno, jednostavno jelo!

    OdgovoriIzbriši
  6. uh ovo ti je prefino :)) krasan novi header i fotka tjestenine na tanjuru :)).
    Baš sam kupila japanske "soba" rezance nedavno pa kemijam na koji način ću ih spremit..
    Meni baš paše zahlađenje i ne fali mi ljeto, jesen donosi isto svoje gušte i puno lijepih plodova i boja u prirodi, al' sve mi se čini da već neka viroza počela harati.. :(

    OdgovoriIzbriši
  7. Sudeći po današnjem danu već smo zagazili u jesen. :)
    Ja isto podnosim peperoncine bez problem i obožavam ih u ovakvim kombinacijama. Za mene je ovo ljetno jelo u pravom smislu jer je od sezonskih namirnica, napravi se za čas, a može se jesti i hladno.

    OdgovoriIzbriši
  8. Zadnjih dana i ja tugujem za ljetom, nekako mi je prebrzo prošlo i prerano završilo.
    Ovo jelo je baš pravo ljetno, lagano, sa divnim sastojcima, dok ih još ima sigurno ide na isprobavanje. I jako lijepo izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  9. Volim ljeto, ali veselim se i jeseni, dolaze kesteni, tikve, oskoruše...
    a ovaj tvoj ljetni tanjur, moje omiljeno!

    OdgovoriIzbriši
  10. nee papa ljeto :( al evo utješne nagrade, ovo fina salatica :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Moj omiljeni tip brzo gotovog jela! Odlično izgleda! Inače sam fan ljeta, al sad se baš i jeseni veselim. Iako je prenaglo i previše zahladilo i muku mučim što da obučem. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ma, kod nas se leto zaglavilo, nikako da preladi. Nije da se žalim, stvarno, ali nikako nemam izgovor da napravim pasulj, ili kiseli kupus, ili paprikaš...
    Ne smeta mi što brstimo povrće i voće (kad je u sezoni, jeftino, i ima ga) Ali deca kukaju za zimskim jelima i sanjaju sneg (!)
    Što se mene tiče, ja bih ovakve paste mogla da jedem svaki dan. A bosiljak ostaje zelen preko cele godine: Večito leto!
    Pozdrav iz Kalifornije!

    OdgovoriIzbriši
  13. Pozdrav ljetu, dobrodošla jeseni :)) Nije baš da nešto žalim za ljetom, jedino za obiljem sezonskog povrća i voća, ali i jesen ima svoje prednosti! Imam wok i tražim nove recepte za njega, a ovaj je idealan! :))

    OdgovoriIzbriši
  14. ja uvijek padam u neku vrstu depresije u rujnu. obožavam ljeto i sve namirnice koje su tad u sezoni i njihovu raznovrsnost. ovaj tvoj pozdrav ljetu bih rado smazala!

    OdgovoriIzbriši
  15. Kod mene ta jesen udrobljena. Još sam u toj nekoj ljetnoj letargiji, a uvijek kasno stižemo s mora, onda doživim šok u susretu s kontinentom, gdje jesen već postaje vidljiva, onda me dočeka milijun obaveza i dok ja dočem k sebi, a onda i k svima vama :(, već je poodmakla jesen. Ali zato zimi živnem. :)
    I rado bih sad u sjećanje na ljeto tanjurić ove tjestenina. Odlično izgleda! :)

    OdgovoriIzbriši