10.3.10

Pašta sa biftekom i što je k vragu ovo vani?????

 
 
Gledam kroz prozor i ne mogu doći nikom pa ni sebi. Pa kaj je ovo?? Kataklizma. Vatroslave, Vatroslave pa kud u ožujku.

Ja već izvadila cipelice, kožne jaknice, očistila čizme, spremila ih u ormar.........a kad ono.. šipak..

Stvarno se pitam jel sve ošlo k vragu i da li nam je to kazna za maćehinski odnos prema prirodi. Jer ovo nije normalno. Niti ljeta više nisu normalna. Ne sjećam se kad sam zadnji puta bila na moru da je bilo 5 dana normalno vrijeme u komadu..

No, što je tu je i možemo se samo nadati da će nam sunce uskoro izaći i malo zagrijati zrak , a i raspoloženje.

Ova paštica definitivno diže rasploženje, posebno mesoljupcima. Ideja je dobivena u restoranu Sorriso, gdje sam jela slično jelo.

Potrebno je:

  • 1 luk
  • malo pancete
  • 1 paprika
  • 1 mrkva
  • sol
  • 1 dcl bijelog vina
  • svježe mljeveni zeleni papar
  • malo konjaka
  • 1 biftek (20 dkg)
  • pašta po izboru
  • upaljač
  • malo spretnosti

Luk narezati i na malo maslaca popržiti dok ne postakli. Dodati pancetu, papriku i mrkvu narezanu na sitne kockice. Dinstati dok ne omekša. Zaliti sa malo bijelog vina, malo posoliti i pustiti da se na slaboj vatri dinsta.

Biftek narezati na manje kockice i natrljati sa zelenim paprom. Na grill tavi rastopiti maslac i staviti komadiće bifteka da se preprže. E sad, sjetih se da bi bilo dobro flambirati. I najgluplja moguća varijanta koje sam se sjetila je googlati kako se flambira. Razmišljala samn si da je to malo uvrnuta ideja, te da ne bi bilo loše da mi netko pokaže, ali kad si ja nešto zacrtam u glavu , tko bi to izbio.. Našla ja, pih .. ništa lakše. Zagrijete malo konjaka, zalijte jelo, zagasite sa vinom ili juhom i to je to.. Ja sam ulila konjak u manju zaimaču ili kako se to već zove za juhu, zagrijala na štednjaku dok se nije počelo paliti i prelila preko mesa.. Zapalilo se meso, ali niti blizu onako kako to izgleda na televiziji... Nakon toga sam zalila sa malo vina i to je to.. Svi živi, ništa spaljeno :)

Paštu skuhati i umiješati u lonac gdje smo dinstali pancetu, papriku i mrkvu. Preko svega preliti meso sa umakom od pečenja.

I to je to..

Brzo, jednostavno (osim flambiranja) i preukusno.

Dobar tek.




Broj komentara: 10:

  1. Pašta je izvrsna i mislim da se lijepo slažu, onako vizualno ovi makaroni i komadi mesa.
    Za flambiranje, a pa ne znam, probala bi, a savjete bi potražila na YouTube-u... Dobro je da nisi ništa zapalila i da su ruke čitave (ja ko da gledam bi se spržila).
    Za zimu, dosadila je stvarno. Nikako da osvane lijep sunčan dan pa da obujem cipelice, haljinu, tanke košuljice... i ja sam primjetila da ni na moru čovjek ne može provesti desetak dana u komadu da je lijepo vrijeme. Meni su dodijale kiše na moru, plaćam papreno, a bar tri dana mi propadnu.

    OdgovoriIzbriši
  2. he he, i meni je problem flambiranje, zato to ostavljam svom dragom :) ovo ti je savrseno, za biftek sam uvijek, mada ga nikad nisam kombinirala s tjesteninom zvuci odlicno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Volim jako biftek, a i tko ne bi!?.. najsočniji i namekši komad mesa, pa jos sa pastom, odlično draga!!
    A što se ovog vani tiče, strašno, taman sam i ja pomislila da je kraj, ali ništa, do 5. mjeseca još puno puta može pasti..Prošli vikend smo čak i visibabe brali..

    OdgovoriIzbriši
  4. Ponekada flambiram ali uvijek me je nekako strah vatre! Jedvačekam ugasiti.
    Jelo je izvrsno... obožavam pastu... a ko bi odolio bifteku!
    Vrijeme, nije mi ovo strano u ožujku. Rođena sam u ožujku kdaa je snježilo pa mi je vrijeme donijelo i ime. Dosadilo jeste,ali neka, bolje sada nego u svibnju!

    OdgovoriIzbriši
  5. super si ti ovo napravila! vreme je pasje, upravo sam se jedva vratila sa posla, pada ledena kiša a košava ubi... a rekoše lepo ljudi biće blaga zima

    OdgovoriIzbriši
  6. Hahahah, svaka ti čast, mene je užasno strah flambiranja i ne želim to niti pokušati. :)
    Što se vremena tiče ja još uvijek mislim da je sve to normalno i da su to ciklusi koje planeta prolazi. Ma doći će i proljeće, ne sumnjam u to. ;)

    Meni, velikom ljubitelju tjestenine, ovo zvuči ko najčarobnije jelo na svijetu. Krasna kombinacija. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Fino, fino! Na dijeti sam kao pa kao ne kombiniram bjelančevine i ugljikohidrate, ali nisam baš karakter pa će i ovo brzo na red! I ne flambiram, bojim se požara! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. ja uspijem napravit požar i bez vatre tako da flambiranje otpada :D alitjestenitna izgleda mrak, a biftek jako volim :)

    OdgovoriIzbriši
  9. ovo je odlično ! recept mi se jako sviđa iako ga ja nikada ne bi uspjela sama ovako dobro pripremiti, flambiranje i to, ..., hm, .... A što se tiče ovih razmišljanja o zimi, ajme iste smo, pa je li moguće i hoće li više ovo stati i doći nam lijepo, normalno vrijeme :):)

    OdgovoriIzbriši
  10. Uuuuu, ovo ti je krasno, taman za moju kuću! A ono vani bijahu nadam se zadnji trzaji zime, koji su i mene dodatno zdeprimirali, ali se nadam da je sad ipak kraj, inače idem drito u Ameriku izvuči onog svisca i pitati ga za zdravlje mentalno! :)

    OdgovoriIzbriši