30.1.10

FBI RUKAVICE: Ručak sa Andreom

Andrea , osim što ima stvarno prekrasno ime :)))), ima i predivan blog. Njezina hrana i njezine fotografije su prava mala umjetnička djela. Tako da mi je bilo drago što smo ga ovaj mjesec istraživali u okviru igre FBI RUKAVICE, koju je pokrenula Mamajac sa bloga COOKS AND BAKES.

Andreina kuhinja mi se sviđa, kombinacija  tradicionalnog i puno puno modernog i egzotičnog. A , osim što fino kuha, Andrea u svakom svom postu napiše nešto zanimljivo i uvijek puno toga od nje saznam. Kroz njene postove , iako ju ne poznam osobno, vidim da se radi o jednoj izuzetnoj mladoj i sposobnoj ženi. Znam što radi, da nije baš zadovoljna sa poslom, pa joj želim u budućnosti puno sreće. Znam da voli fotografirati, da ide na terene, da njen dragi voli meso... i puno puno toga. Uvijek se veselim svakom njezinom novom postu.

Andrea ima puno puno krasnih recepata, ali nažalost zbog nedostatka vremena morala sam suziti izbor. Tako da je subotnji ručak bio Andrein.

Glavno jelo:

SVINJSKI FILET U MARINADI OD SENFA I ACETA BALSAMICA




Ja sam apsolutno uživala u mesu, bilo je od marinade premekano. Poslužila sam sa restanim krumpirom isto kako je Andrea i predložila. Muž mi je kao da mu je umak čudan, a ja njemu da nema pojma.. :) Malo mi teže ide sa njim prilagodba na neke recimo egzotičnije varijante, ali polako. Naviknuti će se.. Što da vam drugo kažem, nego da je čovjek dalmatinac koji ne jede ribu i ne pije vino :).

Za desert uopće nije bilo upitno što će se poslužiti. Slavna torta oko koje se diglo puno prašine. I ima za što.. Torta je tako dobra.. Tako mekana, tako predivna. E tu nije bilo prigovora :)) Osim da sam napravila premalo.. Dok nisam vidjela tortu kod Andree na blogu, nisam znala niti da postoji. Od sada sigurno će se naći na mom stolu vrlo često.

I evo je

JAPANSKA TORTA OD SIRA



Hvala Andrea na ručku. Biti će sigurno još isprobanih recepata sa tvog divnog bloga.


Broj komentara: 8:

  1. Torta mi izgleda fenomenalno!
    I ja sam pravila ovaj svinjski file i znam da je odličan. A što se tiče muža: meni pričaš! I moj je priča za sebe...

    OdgovoriIzbriši
  2. He, he draga Andrea kao što si i ti primjetila ja sa svojim dragim nemam nikakvih problema dok god mu poslužujem meso. :)
    Baš sam prekjučer opet radila ovaj lungić i ja to jelo obožavam, zapravo mi je baš taj umak drag i mogu jesti samo njega i kruh.
    Valjda je to stvar navike na tu malo zešću kombinaciju. :)

    Hvala na svemu lijepom što si napisala, hvala na isprobavanju recepata i hvala ti na povjerenju.

    Japanska torta ti je savršeno ispala i ne mogu ti opisati koliko mi je drago da vam se sviđa. :)
    Inače mislila sam je preimenovati u "skandalozna japanska torta" koliko je prašnine podigla. :D :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivno, iskrene čestitke Andreice. Japanska ti je prava ljepotica.

    OdgovoriIzbriši
  4. odličan odabir! ja nisam baš ljubitelj senf, ali sigurno sam da bi onima koji ga vole, ovo jelo bilo savršeno :) a japanska torta je meni u folderu za isprobavanje, samo čeka priliku :) super ti je ispala, tako lagano i prozračno izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Draga Andrea, compliments for this delicious food!

    OdgovoriIzbriši
  6. Super ti je odabir.Japanska Torta ti je savrsena,moram je opet napraviti,prosto si je napravila bas onako kako treba!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja nisam stigla te odreske, ali budući ih svi toliko hvalite, moram ih probati!
    Krasan post!

    OdgovoriIzbriši
  8. odresci su odlicni, ali torta ti je ispala vrhunski!!!

    OdgovoriIzbriši