26.8.09

Lažni tiramisu

Ima puno jela i još više kolača koje ja nikada nisam htjela jesti. Fritule, štrudle, razni umaci..... I tiramisu . No s godinama čovjek ipak dođe k pameti :) . Tako sam i ja isprobavala malo po malo sve to što nisam htjela jesti. I kako to već biva, sve to što nisam htjela jesti mi sad spada u kategoriju najdraže hrane.

Tiramisu je definitivno jedan od mojih top 5 deserata. Zaželili smo se nečeg slatkog i baš mi se jeo tiramisu. Ali bila je nedjelja i u dućanu koji je radio nisam uspjela naći mascarpone. Pa sam kupila ABC sir. Rekoh da probam. Moram priznati da je bilo iznenađujuće dobro, jedino što treba staviti malo više šećera , budući da je sir dosta slan.

Radila sam prema Valinom receptu:

http://valivolitorte.blog.hr/2008/10/1625516434/tiramisu.html

Ne bi baš mogla jesti tiramisu sa sirovim jajima. Valin recept je odličan i jaja se termički obrade, jedino što sam ja zamijenila mascarpone sa ABC sirom i slagala sam ga u čaše. Bilo je baš dobro :)))

Broj komentara: 7:

  1. Ja sam još uvijek u kategoriji ljudi koji ne vole tiramisu, možda jednog dana i ja dođem k pameti:)
    Radila sma ga par puta i to obavezno one varijante u kojima se jaja termički obrade ili nekakve varijacije bez jaja. Ali nisam ljubitelj sira u slatkim kolačima, tako da me takve slastice ne privlače, ali sviđa mi se ovako poslužen u čašama:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Moji dečki ne mogu zamisliti jesti kolače u kojima je sir. Molim vas: kolači i sir koji nas Bosance i Hercegovce uvijek asocira na slane pite i sl. Ali, ja volim jako kolače sa sirom a posebno ako su jaja termički obrađena, naročito ljeti.
    Ovako poslužen prekrasno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je mascarpone nezaboravan, ali i kolaci sa abcom imaju sovju draz. Sve u svemu rado bih pojela jedan!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam kao Melrose, mascarpone mi je nošto toliko posebno, gotovo da ne ide u kategoriju sa sirevima (za kojim sam također luda), tiramisu volim, a nisam još isprobala ovu Valinu verziju iako planiram! ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš si me razveselila receptom! Drago mi je da ti se sviđa. I meni su bila vlo bitna termički obrađena jaja.

    OdgovoriIzbriši
  6. Prefino izgleda,i ja obožavam tiramisu!

    OdgovoriIzbriši
  7. izgleda fino, ja cu se jedino drzati mascarponea jer sam mu kad je tiramisu u pitanju uvijek vjerna. pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši