17.5.09

Čizkejk :)

Od kad se otvorila TORTE I TO slastičarnica u Zagrebu, nema osobe koja ne priča o cheesecake-u i pokušava otkriti recept.

Svi se kunu da imaju original recept, ali evo ja dajem svoju verziju koja je doista ukusna i prilično slična originalu iz slastičarnice TORTE I TO.

Inače, u toj slastičarnici cheesecake je doista sjajan, ali nema do Newyorkških.. obavezno probati ako odete u New York.

Dakle, što je potrebno:

ZA TIJESTO:

- Integralni keksi- ja koristim PETITE BURE -integral - 1/2 pakiranja

- 2 velike žlice smeđeg šećera

- 100 grama margarina

Kekse izmrviti u multipraktiku, ako nemate , stavite ih u vrećice za zaleđivanje , omotajte krpom i istucite batom za meso.

Umiješati šećer i otopljeni maslac.

Sve dobro izmiješati i izliti u protvan ili kalup za tortu. Dobro rukom utisnuti na dno.

Peći na 150 C, 10 minuta.

Izvaditi i ohladiti

KREMA:

- 400 g sira (ja uvijek koristim ABC) , u original receptu je Philadelphia

- 2 jaja

- 3 velike žlice šećera bijelog

- 1 kiselo vrhnje

- sok 1 iscjeđenog limuna

Sastojci bi trebali biti na sobnoj temperaturi barem 2 sata. Sve dobro izmješati i preliti preko ohlađenih keksiju.

Protvan sa kolačima staviti u veći koji se do pola napuni vrućom vodom (parna kupelj) i peći tako na 125 C, 55 minuta.

Nakon 55 minuta, otvoriti vrata od pećnice na cca 1 minutu da izađe vruć zrak i nakon toga ostaviti kolač da se hladi u peći. Inače popuca.

Prije nego što se kolač do kraja ohladi, izmiksati 2 kisela vrhnja sa 1 vanili šećerom i preliti preko kolača.

Sve ohladiti do kraja.

Pokriti ga alu folijom i ostaviti preko noći u frižideru.

Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar