21.12.09

FBI RUKAVICE: Sweet Corner

Ja sam bila u školi klasičan štreber. Petica do petice. Nakon srednje škole samo po sebi mi se podrazumijevalo da ću uspjeti upisati fakultet. I tako došla ja na jedan zagrebački fakultet (da ne imenujem sad, poznat po aferama :)), predala papire, došla na prijemni. Sve lijepo napisala, došla pogledati rezultate ........milijonisedmstota ispod crte... ????!!! I onda se počeo vrtiti film unazad. Naime, na prijemnom je sa mnom u predavaoni trebao biti jedan dečko. Čiji je tata poznati zagrebački nešto... On nije došao. I onda sam počela njega tražiti na listi. I našla ga. 50-tog iznad crte. So, welcome to real world Andrea .. To mi je bilo najgore ljeto u životu. Svi su upisali fakultete, a najgore mi je bilo isčuđavanje svih živih "ti se nisi upisala.., pa kako to,.. pa same petice..". Da, vraga su mi pomogle. Možda u nekoj drugoj državi, ili na nekom drugom fakultetu.

Danas , gledajuću unazad, mislim da je to bio prst sudbine.. Jer sam u drugom krugu upisala fakultet u Opatiji. Bez veze :) . Te četiri godine su bile najljepše godine mog života, pune zabave. Ali i životnog iskustva. Samostalan život, raspolaganje ograničenim budžetom, prvi veći koraci u kulinarstvu :). Sklopljena su predivna prijateljstva koja traju i danas.

A na tom fakultetu upoznala sam i Jasenku. Čitale smo se, komentirale i shvatile da smo studirale na istom fakultetu. A onda sam vidjela sliku i shvatila da se definitivno znamo :). Eto što je prst sudbine.

Jasenka je divna i vrijedna osoba, koja je i radila i uspjela završiti fakultet na vrijeme. Nisam znala da je tako dobra kuharica :)). Njezin blog i keksići, torte, ma sve poslastice su stvarno predivni. A tek fotografije :).

Njezin blog istražujemo ovaj mjesec u okviru igre FBI RUKAVICE , koju je pokrenula Mamajac sa bloga Cooks and Bakes.

Teško se bilo odlučiti što isprobati, budući da me opet malo vrijeme muči, ovaj 12. mjesec je stvarno lud.

Izbor je pao na Panna cottu i Slatke zalogajčiće .

Jasenka je radila Panna cottu sa umakom od nara. Ja ga nisam imala pa sam napravila umak od šumskog voća po istom receptu kako je ona radila umak od nara. Oduševljeni smo ! Prejednostavno, a opet tako fino. Panna cotta će se sigurnokod mene raditi još puno puta.

Sa slatkim zalogajčićima sam nešto zeznula. Tijesto mi je pucalo dok sam ga razvlačila, pa sam na kraju odustala i sa kalupima napravila keksiće . Bez obzira , ispali su tako mekani i fini. Moram probati još jednom napaviti , pa da uspijem razvaljati dva tijesta :).


Jasenka, hvala na svim predivnim receptima. Vidmo se u Zg :)




Broj komentara: 12:

  1. Odličan izbor. Sve je na kraju ispalo izvrsno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Uh, mogu si zamisliti kak ti je bio toga ljeta. Baš mi je drago da je sve super ispalo! Odličan izbor Jasenkinih receptića!

    OdgovoriIzbriši
  3. joj, i meni je bilo tako drago kad sam skuzila da si to ti:))) a nekako sam si i mislila cijelo vrijeme:) i naravno, cim dodjem obavezno se vidimo na kavici. hvala ti na isprobavanju, zao mi je sto ti ovi keksici nisu uspjeli, ali glavno da su ti fini. ne znam jesi li koristila maslac ili margarin (ja obavezno maslac) pa ne znam ssto je poslo po krivu, ali drago mi je da ti se panna cotta svidjela:) hvala ti draga:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Panacota izgleda taako dobro:)Keksi takodje!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ajme kako je svijet mali, baš mi je super da ste se našle na ovaj način. :)

    Što se recepta tiče, panna cotta me privlači od kad je Jasenka objavila, a i keksi skroz dobro izgledaju iako nisu uspjeli ali to niko ne treba znati. ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. :))
    Ja nisam bila štreber, al sam bila odlikašica. I upisala faks koji sm željela bez problema, ali bila su neka druga vremena.....i dala dvije godine redovito bez da sam ispit pala....i otišla raditi, jer lako ću ja to.....AHA!
    Dakle, računa se krajnji rezultat, koji si ti postigla!
    A kolačiči su super i svijet je stvarno selo!

    OdgovoriIzbriši
  7. joj, tvoje iskustvo me vratilo u prošlost kad sam i ja prolazila taj dio s prijemnim ispitima... otišla na dva prijemna, za jedan faks koji sam željela i drugi rezervni... isto kao i ti, imala sve petice, bla bla... i najviše od svega me bilo strah da neću upasti, a onda bi se svi iščuđavali kao i tebi što se to sa mnom dogodilo... strah je postao jači kad nisam upala na ovaj rezervni, ali onda sam na sreću vidjela da sam upala na ovaj glavni i sve otada je bila povijest :) sad me još samo čeka diplomski :) drago mi je da se i tebi na kraju sve posložilo i da si to preživjela... raspisala se ja, a nisam komentirala tvoje uratke :) ne znam zbog čega nisu uspjeli originalni keksići, ali za njima ova tvoja verzija nimalo ne zaostaje... panna cotta izgleda super, nisam ju nikad probala :)

    OdgovoriIzbriši
  8. @ Jasenka- stavila sam maslac , sve kako piše u receptu. jednostavno se nije dao valjati. ali bez obzira na to su preukusni... doziram si po malo svaki dan :)

    @ sve moje drage blogerice- hvala vam svima. istina na kraju uvijek sve ispadne kako treba. manje više. nisam praznovjerna, ali mislim da se sve ipak u životu događa sa nekim razlogom.. :)))

    OdgovoriIzbriši
  9. Odličan izbor za isprobavanje i super si napravila i zalogajčiće i panna cotu.
    A priča sa fakultetom mi je tek dobra i točno je što kažeš da sve to nekako ispadne prst sudbine i što u jednom trenutku izgleda loše u drugom se ispostavi da je super. Tako i ti imaš super priču, super razdoblje u Opatiji i super divnu ženu koju si tamo upoznala. I kako je svijet zapravo mali :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Mmm, toliko divnih recepata !
    Moram malo pogledati unazad.
    Fali mi hrvatska klopa.

    OdgovoriIzbriši
  11. Merry Christmas and Happy New Year! XO
    Nina

    OdgovoriIzbriši