tag:blogger.com,1999:blog-3513600624634122752.post6560677419642012745..comments2023-03-24T15:11:01.203+01:00Comments on Shangri La Food: Pokušaj KEY LIME PIE - 1 put :)Shangri La Foodhttp://www.blogger.com/profile/16070918094014900267noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-3513600624634122752.post-47203949899817583332009-11-29T14:24:59.555+01:002009-11-29T14:24:59.555+01:00ja sam u lidla nasla ugusceno mljeko, mislim da je...ja sam u lidla nasla ugusceno mljeko, mislim da je to isto sta i kondenzirano. gusce je i slade od obicnog mlika. <br />a pita izgleda super!!!!!!Sanjahttps://www.blogger.com/profile/04396079378306805133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3513600624634122752.post-12116067441913504992009-10-31T18:47:14.727+01:002009-10-31T18:47:14.727+01:00Ovakve pite već dugo gledam i posvuda sam kod nas ...Ovakve pite već dugo gledam i posvuda sam kod nas tražila kondenzirano mlijeko i nema ga nigdje! Čekat ću da se pojavi i onda krećem!Valihttps://www.blogger.com/profile/07942506357965394937noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3513600624634122752.post-31474536139347861142009-10-30T12:56:43.410+01:002009-10-30T12:56:43.410+01:00evo našla i ja neki recept:
http://www.crochef.com...evo našla i ja neki recept:<br />http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=771<br /><br />budem si dala malo truda pa napavila doma :)Shangri La Foodhttps://www.blogger.com/profile/16070918094014900267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3513600624634122752.post-70211757231188373912009-10-29T22:19:52.447+01:002009-10-29T22:19:52.447+01:00Nažalost, moram ti reći da nigdje u Hrvatskoj ne m...Nažalost, moram ti reći da nigdje u Hrvatskoj ne možeš kupiti kondezirano mlijeko. Nadajmo se da će se i to promjeniti u skoroj budućnosti, a za sad nam preostaje samo odlazak u Austriju.:(<br />Nikad nisam probala Key Lime Pie ali mislim da tvoja izgleda izvrsno. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3513600624634122752.post-56772898577754855602009-10-29T22:03:29.695+01:002009-10-29T22:03:29.695+01:00Jasenka,daj link.
Ja sam na blogu objavila recept ...Jasenka,daj link.<br />Ja sam na blogu objavila recept za kondenzovano mleko,po receptu Ruza123,odličan je.Koristila sam ga kada sam pravila dulche de lecheВераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3513600624634122752.post-42796502479027925232009-10-29T20:37:27.327+01:002009-10-29T20:37:27.327+01:00@ melrose- hvala draga na detaljnim uputama.. bude...@ melrose- hvala draga na detaljnim uputama.. budem još malo prosurfala po webu i usporedila recepte..<br /><br />@ mamajac- jedva čekam recept :)<br /><br />@ jasenka-- imaš neki recept dobar?Shangri La Foodhttps://www.blogger.com/profile/16070918094014900267noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3513600624634122752.post-21650965617946934402009-10-29T17:14:32.723+01:002009-10-29T17:14:32.723+01:00obozavam key lime pie, ali ga pravim bez kondenzir...obozavam key lime pie, ali ga pravim bez kondenziranog mlijeka. ovajj tvoj izgleda super!Sweet Cornerhttps://www.blogger.com/profile/01152107585907185966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3513600624634122752.post-76223198161296699942009-10-29T09:20:50.174+01:002009-10-29T09:20:50.174+01:00Imas ovde Godivin recept za domace kondenzovano ml...Imas <a href="" rel="nofollow">ovde</a> Godivin recept za domace kondenzovano mleko. Nisam probala, al' sam zapamtila da postoji :)<br /><br />Sto se tice kiselkastih pita, ja sam takodje shvatila da sam veliki ljubitelj istih, i napravila sam nesto sto sam nazvala "Bitter Lemon Tart" i bice na blogu uskoro, mislim da bi ti se dopao!<br /><br />Pozdravi!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3513600624634122752.post-5217646836720854392009-10-29T06:54:33.133+01:002009-10-29T06:54:33.133+01:00Ja sam sada procitala recept, i nije greska u kond...Ja sam sada procitala recept, i nije greska u kondenziranom mlijeku (to ti je samo zbog 'slatkoce' bitno - ne dodaje se secer, nego je kond. mlijeko dovoljno slatko), nego u duzini pecenja. Znam da kada se pravi creme brulee (sa vrhnjem) da je bitan omjer zumanca/vrhnje i temperatura i duzina 'pecenja'tj. ovdje je sigurno bilo prekratko vrijeme pecenja (samo 10 min.) i vjerojatno niej bilo dovoljno zumanaca u odnosu na kond. mlijeko. Ne smijes peci na previsokoj temp. jer zumanca koaguliraju i fila postane zrnasta. Za creme brulee je temp 85C, a vrijeme ovisi o tome koliki su kalupi...omjer vrhnje/zumanci je 1 l vrhnja za slag, 350 gr zumanaca (ja uvijek stavim vise), 500 gr secera (ja uvijek stavim manje). Pa ako ti se da pokusaj ponovo, sretno!!!Iiiiihttps://www.blogger.com/profile/00311351820236111166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3513600624634122752.post-20647732096232690302009-10-28T22:19:43.666+01:002009-10-28T22:19:43.666+01:00Pa pita ti izgleda super, taman da ju jedete sa sl...Pa pita ti izgleda super, taman da ju jedete sa slamcicama! Ja znam da se kondenzirano mlijeko mze napraviti (ukuhati punomasno mlijeko, ili jos bolje punomasno i vrhnje + secer) ili ako imas mlijeko u prahu, moze umutiti (prah, staub secer) omjer po ukusu. Pazi da ti ne pozli, mi smo to humanitarno mlijeko u prahu (koje je bilo fuj kao mlijeko) mutili sa secerom i kondenziranog mlijeka mi je bilo preko glave:)Iiiiihttps://www.blogger.com/profile/00311351820236111166noreply@blogger.com